Barmanské nástroje - pripravujte koktaily ako profesionál
Prečo sú v barmanstve potrebné nástroje?
Bežná múdrosť hovorí, že barman je taký dobrý, aké dobré sú jeho nástroje. Preto musí mať každý bar potrebné a dostatočné náradie a vybavenie, aby mohol dobre fungovať. Tieto nástroje môžu byť vyrobené z rôznych materiálov vrátane nehrdzavejúcej ocele, plastu, dreva, skla atď., v závislosti od nástroja a jeho zamýšľaného použitia.
Na to, aby bolo všetko dobré, potrebujete správne nástroje a servírovanie nápojov nie je výnimkou. Bez správneho barmanského náčinia nebudú vaše nápoje chutiť tak dobre, strávite viac času obsluhovaním zákazníkov a v konečnom dôsledku utrpí spokojnosť aj zisk. Najlepšie barové vybavenie vám pomôže miešať, stláčať, cediť a nalievať skvelé koktaily bez ohľadu na to, či ste barman začiatočník alebo skúsený majster.
Starostlivo sme vybrali prvotriedne položky od známych spoločností, ako sú Philippi, Blomus, a WMF aby to pre vás bolo ešte jednoduchšie a vzrušujúcejšie.
Aké barmanské nástroje sú k dispozícii na stránke Kulina?
Kulina vám poskytla zbierku barmanských nástrojov na zabezpečenie efektívnej prevádzky baru a zvýšenie spokojnosti hostí. Na našej webovej stránke nájdete tieto nástroje:
- Šejkre; používajú sa na miešanie prísad a chladenie nápojov.
- Tyčové lyžice; používajú sa na miešanie prísad a meranie prísad.
- Žigulíky; používajú sa na presné odmeranie prísad.
- Nálevky; používajú sa na reguláciu prietoku tekutiny pri nalievaní nápojov.
- Otvárače fliaš; používajú sa na otváranie fliaš piva, vína a sódy.
- Zátky; používajú sa na uzatváranie fliaš s alkoholom a na zabránenie vyliatiu.
- Popolníky; používajú sa na odkladanie cigaretových ohorkov a iných fajčiarskych pomôcok.
Ponúkame aj barmanské súpravy, ktoré obsahujú viacero nástrojov v jednej súprave. S týmito vhodnými nástrojmi môžete pripraviť chutné a pútavé koktaily, ktoré oslnia vašich návštevníkov.
Ako môžem správne udržiavať barové nástroje?
Na začiatok sa uistite, že svoje náradie vždy po každom použití čo najskôr vyčistíte, a to pomocou neabrazívnych materiálov a teplej vody s ľahkým čistiacim prostriedkom, aby ste zabránili poškriabaniu.
Aby sa zabránilo korózii alebo hrdzi, často sa odporúča ručné čistenie. Dôležité je aj dôkladné sušenie. Potom uložte náradie do špeciálneho organizéra alebo nádoby.
Aby ste predišli nehodám, náradie používajte opatrne, pohyblivé komponenty podľa potreby premazávajte a uchovávajte ich mimo vlhkých alebo preplnených skladovacích priestorov.
Tieto tipy vám pomôžu udržiavať vaše barmanské náradie v najlepšej kondícii, aby vám aj naďalej slúžilo počas nekonečných miešaní.