Cukrárske špachtle

6 položiek celkom
Cukrárska špachtľa FKOFFICIUM 9 cm, de Buyer
€24,10
DB423109
Cukrárska špachtľa FKOFFICIUM 20 cm, de Buyer
€32,20
DB423020
Cukrárska špachtľa FKOFFICIUM 8 cm, de Buyer
€23,53 –11 %
€20,90
DB423108
Cukrárska špachtľa FKOFFICIUM 20 cm, de Buyer
€32,40
DB423120

Špachtle na polevu a zdobenie - premeňte svoju tortu na umelecké dielo

Čo je to špachtľa na polevu?

Špachtle na polevu, ako už názov napovedá, sa väčšinou používajú na natieranie polevy, natieranie plnky medzi vrstvami koláčov a rovnomerné natieranie maslového krému na koláče, koláčiky a koláčiky. Špachtle na polevu a zdobenie majú zvyčajne dlhé rukoväte, ktoré držia prsty ďaleko od krému alebo polevy a majú zvyčajne dlhé, úzke a trochu ohybné čepele, najčastejšie vyrobené z kovu.

Vaša špachtľa by mala pohodlne padnúť do ruky a čepeľ by mala byť pevná, no zároveň flexibilná, aby vám pomohla získať pekné hladké hrany.

Medzi našimi lopatkami na zdobenie tort nájdete aj lopatky na pečenie a škrabanie cesta, ktoré vám pomôžu pri miesení cesta a škrabaní misiek.

Pozrite si našu ponuku prémiového príslušenstva na pečenie od spoľahlivých výrobcov, ako sú de Buyer alebo Zwilling.

Aký je najlepší typ špachtle na polevu torty?

Ofsetová stierka je tým správnym nástrojom, ako dostať čerešničku na vrch torty. Tento typ špachtle má čepeľ pripevnenú k rukoväti s uhlom odsadenia. Tvar vám dáva väčšiu kontrolu ako štandardná špachtľa a uhol vytvára priestor medzi vašou rukou a krémom, čo vám bráni náhodnému ponoreniu kĺbov do vrstvy, na ktorej pracujete. Uhlová čepeľ je tiež nápomocná pri vyberaní jedla z panvíc, foriem alebo plechov na pečenie.

Ako môžem použiť dekoratívnu špachtľu?

  • Pred použitím ponorte špachtľu do horúcej vody, aby sa na nej nelepila námraza.
  • Použite plochú stranu špachtle na pridanie prvej vrstvy polevy alebo zapečatenie v strúhanke, aby ste vytvorili omrvinkový obal. Táto vrstva môže byť pomerne tenká. Po nanesení mrveničky vložte koláč na 30 minút do chladničky.
  • Na vrch druhej vrstvy torty položte kúsok polevy a rozložte ju, aby bol povrch rovný. Potom pokryjeme boky torty polevou pomocou špachtle. Takto pokračujte, kým nebude celý koláč potiahnutý.

Ako mám udržiavať svoju stierku na polevu?

  • Pred použitím lopatku vždy ponorte pod horúcu vodu, aby sa na ňu nelepila poleva.
  • Nikdy nepoužívajte polevu alebo zdobiacu špachtľu na nič iné ako na zdobenie torty. Nepoužívajte ho na otváranie viečok (nehovoriac o plechovkách!) a vyhnite sa nárazu okraja čepele o tvrdý povrch, aby ste predišli poškodeniu, odštiepeniu alebo poškriabaniu čepele. Výsledkom budú vrstvy polevy so vzorom, ktorý by ste nikdy nechceli dosiahnuť!
  • Ihneď po použití špachtľu umyte ručne a osušte mäkkou handričkou.