Dni de Buyer
de Buyer - od roku 1830
Francúzska značka de Buyer je majstrom panvíc. Vyrába ikonické oceľové panvice od roku 1830. A nie len tak hocijaké panvice. Objavte svet francúzskej gastronómie s de Buyer
Oceľová alebo nepriľnavá?
Ktorá panvica je pre vás ta pravá?
Oceľové panvice de Buyer
V spoločnosti de Buyer skutočne dotiahli umenie výroby panvíc do dokonalosti. Oceľová panvica "starne ako víno" a čím dlhšie a častejšie ju používate, tým lepšie sú jej vlastnosti.
- panvice na celý život - pri správnej starostlivosti vás prežije
- prirodzene nepriľnavé - používaním sa stáva nepriľnavou
- skvelý výsledok - dokonalé steaky, nadýchané palacinky
- 100% prírodné - oceľ je ekologický a recyklovateľný materiál. Žiadne chemikálie, len starostlivo a s láskou nanesený včelí vosk
- vhodné na všetky povrchy, vrátane indukcie
Kedy zvoliť oceľovú panvicu?
- chcete kvalitnú panvicu na celý život
- na všetky zdroje tepla, aj na zapekanie do trúby
- pánev, která rovnoměrně vede teplo a můžete ji pořádně rozpálit, např. na zatažení masa
Na čo si dávať pozor
- voda - oceľ je prírodný materiál, vo vode hrdzavie. Panvica nepatrí do umývačky riadu a nemala by sa nechať namočená. Čistite ju špongiou a horúcou vodou a dobre vysušte. Po použití ju však stačí len utrieť papierovou utierkou. Podobne ako Francúzi, oni panvice jednoducho neumývajú.
- prvé použitie - oceľ sa používaním stáva nepriľnavou. Pred prvým použitím je potrebné panvicu vypáliť.
- sčernie - áno, poriadna oceľová panvica už nikdy nebude strieborná. Z toho ale nemusíte mať žiadne obavy. Ako Francúzi tvrdia, čím čiernejšie, tým lepšie.
- hmotnosť - oceľové panvice sú ťažké, ale sú o 40 % ľahšie ako liatinové. Navyše sa rýchlejšie zahrievajú.
Ak chcete poriadnu panvicu na celý život, vyberte si oceľovú. Magickou ingredienciou francúzskej kuchyne je maslo, ale tajomstvom úspechu je panvica.
Nepriľnavé panvice de Buyer
Vysokokvalitné panvice z ľahkého hliníkového odliatku s vysoko odolnou nepriľnavou vrstvou.
- 100 % zdravotná nezávadnosť - bez PFOA a PFOS
- nízka hmotnosť a vynikajúca tepelná vodivosť - vďaka hliníkovému jadru
- mimoriadne odolný nepriľnavý povrch - uľahčuje prípravu jedla a čistenie panvice
- stabilita tvaru - vďaka hrúbke materiálu
- vhodné na všetky povrchy, vrátane indukcie
Rada Choc Resto Induction bola navrhnutá na optimálne vedenie a akumuláciu tepla. Vďaka mimoriadne hrubej vrstve hliníka (5 mm) a špeciálnemu feromagnetickému dnu je ideálna na indukciu. Je však vhodná pre všetky typy varných dosiek.
Rada Choc B Bois je vybavená bukovou rukoväťou na pohodlné uchopenie a na zabránenie popáleniu, napr. na plynových sporákoch
Rada Choc Extreme bola vyvinutá pre profesionálne kuchyne. Má 7 mm hrubé feromagnetické dno, extrémne tvrdý povrch a dlhú životnosť
Kedy zvoliť nepriľnavú panvicu?
- uprednostňujete ľahkú panvicu, oceľ alebo liatina je pre vás príliš ťažká
- potrebujete druhú, ľahšiu panvicu na prehadzovanie, napr. na vajíčka alebo palacinky
- máte radi jednoduché a rýchle varenie
- chcete variť na minimálnom množstve tuku
Na čo si treba dávať pozor
- lacná = pravdepodobne dlho nevydrží, lacná vrchná nepriľnavá vrstva sa čoskoro odlúpne
- ľahká = tenké panvice sa zdajú byť v rukách skvelé, ale čoskoro sa prehnú. A nemôžete na nej nič rovnomerne opiecť
- PFOA = kyselina perfluóroktánová. Táto látka je obsiahnutá v lacných nepriľnavých povrchoch a uvoľňuje sa pri poškodení. Je zdraviu škodlivá (je potenciálnym ľudským karcinogénom a môže spôsobiť neplodnosť)
Nepriľnavé panvice sú obľúbené. Ľahko sa s nimi manipuluje a často sú "druhou panvicou" v kuchyni. Budete ich musieť vymieňať častejšie, tie lacnejšie kúsky po niekoľkých rokoch, dokonca aj po niekoľkých mesiacoch. Nepriľnavé panvice de Buyer vydržia oveľa dlhšie. Vďaka svojim vynikajúcim vlastnostiam sú ľahšie ako oceľ, ale o niečo ťažšie ako lacné hliníkové panvice.