Dosky na syry

10 položiek celkom

Dosky na syry a tapas - špeciálne navrhnuté na syry a občerstvenie

Na čo sa používa doska na syry alebo doska na tapas ?

Dosky na syry a tapas sú vynikajúce na servírovanie rôznych druhov občerstvenia a potravín vrátane syrov, šunky, tapas, olív, orechov, krekrov, chleba, nátierok a dipov atď. Na stránke Kulina nájdete servírovacie dosky z rôznych materiálov, rôznych veľkostí a tvarov. Naše dosky na tapas a drevené dosky na syr vyrábajú spoľahliví výrobcovia, ako napríklad Blomus, Revol,Continenta, a Nicloas Vahe.

Ak chcete získať ďalšie pomôcky na servírovanie občerstvenia, môžete si prezrieť aj našu kolekciu nádob na servírovanie občerstvenia, nožov na syr a dosiek na krájanie.

Aké materiály sa okrem dreva používajú na výrobu dosiek na syr?

Na výrobu dosiek na syr možno okrem dreva použiť aj mnoho ďalších materiálov. Tieto materiály zahŕňajú okrem iného:

  • Bridlicové alebo čadičové dosky na tapas : dosky na tapas a dosky na syr vyrobené z bridlice alebo kameňa majú pekný rustikálny vzhľad a pôsobia prirodzene, čo dobre vyzerá v moderných interiéroch
  • Kamenina: Dosky na syr vyrobené z tvrdej a odolnej keramiky nazývanej kamenina, ktorá prešla procesom vypaľovania pri vysokej teplote, sú často glazované a možno ich nájsť v rôznych farbách.
  • Porcelán: Porcelánové dosky na syr sú vyrobené z keramického materiálu známeho svojou tvrdosťou a odolnosťou, ktorý sa vypaľuje pri vysokej teplote. Porcelánové dosky na syr sa vyrábajú v širokej škále odtieňov a vzorov a často sú potiahnuté vrstvou, ktorá im dodáva lesklý a hladký vzhľad.

Ako sa starať o drevenú doska na syry?

Dodržiavaním týchto jednoduchých odporúčaní môžete zabezpečiť, aby vaša drevená doska na syry zostala dlho v dobrom stave.

  • Po použití dosku rýchlo umyte teplou vodou, jemným mydlom a mäkkou špongiou. Keďže abrazívne špongie a kefy môžu drevo poškodiť, nepoužívajte ich.
  • Pred uskladnením dosku riadne osušte čerstvou utierkou alebo ju nechajte úplne vyschnúť na vzduchu.
  • Dosku posypte hrubou soľou a vydrhnite ju polovicou citróna, aby ste sa zbavili prípadných škvŕn alebo zápachu. Po dôkladnom opláchnutí vodou dosku vysušte ako zvyčajne.
  • Dosku pravidelne natierajte olejom alebo voskom vhodným na použitie v potravinárstve, aby ste ju chránili pred vysychaním. Dbajte na to, aby ste prísne dodržiavali pokyny výrobcu.
  • Aby ste zabránili deformácii alebo praskaniu dosky, nenamáčajte ju do vody ani ju neumývajte v umývačke riadu.