odpocet
0 dni
20 hodín
43 minút
53 sekúnd

Formy na pečenie na chlieb

Zobraziť filtre
Zobraziť filtre
Zoradiť podľa
6 položiek celkom
Cervena Zrušiť filtre
Forma na pečenie chleba, červená Burgundy, Emile Henry EH349108
Podnos na bagetu, bordovo červená, Emile Henry EH345506
Forma na bochník 1,8 l, 31 cm, červená bordová, Emile Henry EH346180
Forma na bochník DELIBAKE J1640374, 30 cm, Tefal
€25,40
TEFJ1640374
Forma na bochník DELIBAKE J1640174 30 cm, Tefal TEFJ1640174

Chlebové formy - na domáci chlieb a iné sladké či kyslé domáce pečivo

Čo sú nádoby na chlieb a chlieb?

Formy na chlieb, bežne označované ako chlebové formy, sú typom tortovej formy, ktorá má zvyčajne obdĺžnikový tvar a má hlboké steny, ktoré umožňujú kysnutie cesta. Sú určené predovšetkým na pečenie chleba , ale možno ich použiť na pečenie rôznych iných jedál, ako sú sekaná, citrónová polievka, teriny, banánový chlieb a rôzne torty a paštéty.

Čo by ste mali zvážiť pri kúpe formy na chlieb a bochník?

  • Veľkosť: Rozhodnite sa, aký typ chleba budete piecť najčastejšie. V Kulina získate tradičné formy na chlieb s vysokou kupolou, dlhšie alebo kratšie formy na chlieb, ako aj silikónové formy na bagety alebo žemle.
  • Materiál: Hliník, liatina, silikón a keramika sú obľúbené materiály používané na výrobu foriem na chlieb.
  • Vlastnosti: Vaše upečené výrobky sa budú z formy ľahšie kĺzať, ak majú nepriľnavý povrch, perforované otvory podporujú cirkuláciu vzduchu pre chrumkavejšie kôrky a pokrievka udrží chlieb pekne štvorcový.

Na pravidelné pečenie chleba a bochníkov má Kulina k dispozícii rôzne formy na pečenie od špičkových značiek, ako sú de Buyer, Emile Henry, Eva Solo a Lékué. Mnoho našich chlebových foriem má nepriľnavý povlak, ktorý uľahčuje vyberanie bochníka alebo koláča z formy.

Aký je ideálny pekáč na chlieb?

Pri pečení chleba je potrebné použiť vhodnú panvicu, aby sa upiekol konzistentne a vytvoril nádhernú vonkajšiu kôrku. Forma na chlieb alebo chlieb s vysokými okrajmi, ktoré umožňujú kysnutie chleba, je určená najmä na pečenie chleba. Pre konzistentný ohrev a jednoduché vyberanie použite nepriľnavú nádobu na chlieb z hliníkovej ocele. Forma s vekom zabráni kysnutiu chleba, výsledkom čoho je bochník štvorcového tvaru s jednotnou štruktúrou a hlbokou zlatou kôrkou.

Je na pečenie chleba vhodnejšia kovová panvica?

Kovové panvice sú preferovanou metódou pečenia pre väčšinu pekárov. Kovové formy na pečenie chleba vedú teplo ľahko a rýchlo, čo umožňuje, aby sa teplo pohybovalo cez panvicu a potom do cesta, čo pomáha piecť bochníky rovnomernejšie.

Ste pripravení začať piecť chlieb? Na zjednodušenie procesu môžete použiť profesionálnu formu na chlieb/chlebník z rozsiahlej kolekcie profesionálnych nádob na pečenie Kulina.

Navštívené produkty