Tipy a triky
Ako pripraviť chutné palacinky
- Ak chcete palacinky naplniť sladkou náplňou, môžete pridať jednu polievkovú lyžicu cukru. Majte však na pamäti, že takéto cesto bude rýchlejšie zlatisté, ale tiež sa ľahšie pripáli.
- Ak sa chystáte pripraviť palacinky so slanou náplňou, môžete ich pripraviť na slanom masle alebo môžete pridať štipku soli viac alebo k nemu môžete pridať bylinky.
- Palacinky sa môžu pripravovať aj na masti alebo oleji alebo na nepriľnavé panvice úplne bez tuku. Nezabudnite však, že maslo im dodáva pravú "francúzsku chuť".
- Používajte číre maslo, pretože sa na rozdiel od bežného masla nepripaľuje.
- Hovorí sa, že prvá palacinka sa nikdy nepokazí, nespáli sa alebo sa pri obracaní roztrhne. Často je to spôsobené tým, že panvica nie je dostatočne horúca. Tomu sa dá predísť tak, že na prvé vyprážanie použijete trochu viac tuku. Potom však bude palacinka príliš mastná, takže to opäť nie je ideálne. Z prvej palacinky teda nerobte vrásky, ale ak sa druhá roztrhne a nemôžete ju obrátiť, problém je pravdepodobne v konzistencii cesta, preto sa ho pokúste zachrániť pridaním vajíčka.
- Ak máte radi veľmi tenké palacinky, pridajte do cesta trochu viac mlieka, ako sa uvádza v recepte.
- Ak ste pripravili viac palaciniek, ako ste použili, vložte ich do doska, nechajte ich vychladnúť, prikryte a uložte do chladničky. Vydržia až 3 dni. Hotové palacinky môžete aj zamraziť.