Chcete pripraviť steak so zemiakmi a zeleninou od začiatku až do konca v jednom hrnci? Potom sú pre vás určené panvice do rúry. Zvládnu vyprážanie aj pečenie a ešte aj odolávajú vysokým teplotám. Poďme sa na ne pozrieť bližšie, aby ste vedeli, na čo sa pri varení zamerať.
Ideálne je siahnuť po panvici, ktorá je označená ako "vhodná do rúry" alebo má na sebe symbol rúry. Ak ho nenájdete, rozhodujte sa podľa materiálu panvice a rukoväte, ako aj podľa najvyššej teploty, ktorá je pre daný riad bezpečná. Tieto hodnoty sa zvyčajne pohybujú od 200 °C do 260 °C, pričom niektoré panvice sú vhodné na grilovanie až do 300 °C.
Informácie o vhodnosti rúry alebo teplotných limitoch nájdete na v špecifikácii výrobku. Panvice do rúry vám zaručia nielen to, že v nich pripravíte požadované jedlo, ale aj to, že bezpečne odolajú vysokým teplotám a nestratia svoje vlastnosti.