Hlboké taniere na polievku
Polievkové taniere - na servírovanie polievok, cestovín, šalátov a ďalších pokrmov
Na čo sa používajú polievkové taniere?
Polievkové taniere sú hlboké taniere alebo plytké misky (podľa toho, ako ich vnímate), ktoré sa zvyčajne používajú na servírovanie polievky alebo iných tekutých jedál. Polievkové taniere, ktoré sa od bežných jedálenských tanierov líšia tým, že sú väčšie a hlbšie, sú ideálne na servírovanie vývarov, dusených jedál, polievky a iných jedál podobného druhu. Väčší okraj tanier na polievkuposkytuje priestor na odloženie nejedlých kúskov alebo na kúsok chleba, ktorý sa môže ponúkať k polievke.
Polievkové taniere možno použiť aj na servírovanie iných jedál, ako sú cestoviny, šaláty a dezerty.
Aká je ideálna veľkosť tanier na polievku?
Optimálna veľkosť taniera na polievku sa môže líšiť v závislosti od individuálnych preferencií, ale typický tanier na polievku má zvyčajne priemer od 14 do 30 cm. To umožňuje servírovať sýtu porciu polievky bez toho, aby sa rozliala až po okraje taniera.
Aký je rozdiel medzi tanier na polievku a polievkovou miskou?
veľká misa a tanier na polievku sa odlišujú predovšetkým tvarom a veľkosťou. Polievkové misy sú vo všeobecnosti hlbšie a užšie ako polievkové taniere, ktoré sú často plochejšie a širšie.
tanier na polievku je plochá plytká misa so širokým okrajom, ktorá sa často používa na servírovanie polievky, duseného mäsa a iných tekutých jedál. Možno ich použiť aj na servírovanie cestovín, šalátov a iných jedál.
Na druhej strane, polievková misa je hlboká, zaoblená misa bez plochého okraja. Keďže sú hlbšie, udržia polievku, guláš alebo polievkovú kašu dlhšie horúcu. Jedálenské misky sa môžu používať aj na servírovanie obilnín, ryže a iných jedál.
Na stránke Kulina máme širokú ponuku polievkových tanierov rôznych štýlov a tvarov od prémiových značiek, ako je Revol, Eva Solo, a Blomus. Môžete si tiež pozrieť ďalšie produkty, ktoré môžete potrebovať, ak ste fanúšikom polievok, ako sú napríklad polievkové misy, polievkové lyžice a lyžice.