Japonský krájací nôž SUJIHIKI 6000MCT 24 cm, Miyabi
Kód: MB34078241Súvisiaci tovar
Podrobný popis
"Každý japonský kuchár verí, že jeho duša sa stáva súčasťou noža presne od okamihu, keď s ním začne pracovať. Nikdy by ste nemali dávať svoju dušu do umývačky riadu!"
Masaharu Morimoto, odborník na japonskú kuchyňu a šéfkuchár
Mimoriadne ostrý japonský nôž SUJIHIKI so štíhlou dlhou čepeľou vyniká pri krájaní jemného mäsa. Nízka výška čepele znižuje trenie, vďaka čomu nôž ľahšie preniká do mäsa. Ak ste už niekedy pracovali s európskymi nožmi, prekvapí vás mimoriadna jemnosť čepele. SUJIHIKI je japonská vylepšená verzia západného filetovacieho noža. Surové mäso a ryby nakrájate na jemné plátky bez väčšej námahy. Neprekonateľnú geometriu noža oceníte aj pri porciovaní pečene, šunky alebo hydinových pŕs. Ak ste milovníkom carpaccia z hovädzieho mäsa, tento nôž by nemal chýbať vo vašej kuchyni. Robustná, dobre vyvážená, ergonomická rukoväť z exotického dreva dokonale padne do ruky a minimalizuje namáhanie rúk pri práci pod rôznymi uhlami.
Odporúčanie: vzhľadom na jemnosť čepele nie je tento nôž vhodný na prácu s mäsom obsahujúcim kosti.
Špecifikácie: Dĺžka čepele 24 cm, dĺžka rukoväte 12,3 cm, hmotnosť 0,189 kg
Séria nožov MIYABI 6000MCT spája dokonalú funkčnosť, jedinečný dizajn a estetiku. Ich pôsobivé vlastnosti ocení každý profesionál aj nadšený kuchársky nováčik. Japonské nože sú jedinečné najmä svojou konštrukciou čepele a rukoväte. Každý jednotlivý nôž je výsledkom autentického remeselného spracovania z "mesta nožov" Seki. Extrémne tvrdé jadro práškovej ocele Micro Carbide MC63 je zapúzdrené v 2 vrstvách ocele. Špeciálna povrchová úprava čepele Tsuchime je ručne tepaná, štruktúrovaný povrch vytvára funkčný originálny vzhľad. Tsuchime sa v Japonsku prirovnáva k mesiacu odrážajúcemu sa na hladine oceánu. Vzniknuté priehlbiny účinne zabraňujú priľnutiu nakrájaných surovín a nôž je mimoriadne výkonný. Na dosiahnutie ešte lepších vlastností ocele sa použil jedinečný proces kalenia CRYODUR®, počas ktorého sa oceľ zmrazí na -196 °C. Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 63 Rockwellov. Nôž je symetricky ručne brúsený. Tradičné ručné ostrenie nožov Honbazuke je overené stovkami rokov práce majstrov nožiarov. Ide o viacstupňový proces brúsenia, pri ktorom sa nôž najprv nabrúsi pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a nakoniec sa čepeľ vyleští koženým honovacím pásom. Robustná rukoväť z exotického dreva Cocobolo Pakka je nielen dokonale vyvážená, ale aj rozmerovo stabilná. Tmavý odtieň dreva pôsobí luxusným dojmom. Použitý prírodný materiál dokonale symbolizuje japonskú úctu k prírode. Sofistikovaná výzdoba rukoväte spočíva v detailoch v ázijskom štýle - patka s logom z nehrdzavejúcej ocele, ozdobný čep s mozaikovou textúrou a zlatá a červená linka prinášajú silný estetický zážitok.
- Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63
- Tvrdosť 63 Rockwell
- CRYODUR® - unikátna metóda kalenia mrazom / temperovanie
- 3 vrstvy ocele
- Tsuchime povrch čepele - ručne tepaný
- Autentický, úzky japonský tvar
- Symetrický výbrus
- Jedinečné trojfázové ručné brúsenie Honbazuke
- Vysoká retencia čepele, odolnosť proti korózií a optimálna flexibilita
- Ergonomická a rozmerovo stabilná rukoväť z exotického dreva Cocobolo Pakka
- Perfektné vyváženie pre pohodlnú manipuláciu s nožom
- Patka z nehrdzavejúcej ocele s logom
- Nesmie sa umývať v umývačke riadu
Krása a precíznosť sú hlavnými znakmi japonskej kultúry, rovnakú filozofiu si ctí aj MIYABI značka zo Seki, centra japonských príborov, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING tak mohla rozšíriť svoje portfólio o výrobu vlastných autentických japonských nožov priamo v srdci japonského nožiarskeho priemyslu.
Výroba japonských mečov je v krajine vychádzajúceho slnka tradíciou už mnoho storočí. Samurajské meče boli a sú obdivované pre svoju jedinečnú eleganciu, ostrosť, krásu a technickú dokonalosť. Precízne vyrobené MIYABI nástroje s autentickými japonskými čepeľami sú dôstojným pokračovateľom tejto tradície. Ohromujúca, takmer "chirurgická" ostrosť nožov zachováva štruktúru použitých surovín. Buďte rovnako nároční ako japonskí kuchári a vaším cieľom bude vždy dokonale vyzerajúci chutný pokrm.
Odporúčania a údržba:
- Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napríklad mrazené potraviny
- Nevystavujte nôž dlhodobému kontaktu s vodou alebo soľou
- Vyhnite sa ohýbaniu noža
- Na zachovanie ostrosti sa odporúča nôž po použití ručne umyť jemným čistiacim prostriedkom a ihneď vysušiť
- Chráňte čepel pred nárazom
- Ak nôž nepoužívate dlhší čas, je vhodné ho zabaliť do suchej látky alebo novinového papiera. Olej používaný v tlačiarenskom stroji na noviny chráni ostrie pred možnou koróziou
- Čepeľ je možné v rámci starostlivosti utrieť handričkou namočenou v oleji, čím sa zvýši jej odolnosť voči korózií
- Skladujte nôž na bezpečnom mieste
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 0.36 kg |
Rozmer: | 24 cm |
Dĺžka čepele: | 24 cm |
Počet kusov: | 1 ks |
Typ produktu: | Japonský a Santoku nôž |
Séria: | MIYABI 6000MCT |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Výrobca: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia. |