Kuchynské mašlovačky a metličky

1 položiek celkom
Silikónový štetec, 19,5 x 3 cm, de Buyer
€9,90
DB480700N

Kefy na pečivo – dodajú vášmu pečivu požadovaný nádych

Čo je to štetec na pečivo?

Cukrárska kefa je kuchynská pomôcka, ktorá sa používa na roztieranie tekutín, ako sú vaječný žĺtok, rozpustené maslo, polevy a marinády a namazanie jedla. Štetce na pečivo sa vyrábajú buď s drevenou alebo plastovou rukoväťou a ich štetiny sú buď prírodné alebo silikónové (silikónové štetce sú asi najobľúbenejšie).

V Kulina ponúkame široký výber prémiových štetcov na pečivo od mnohých známych výrobcov vrátane de Buyer, Zwillinga WMF.

Na čo všetko môžete použiť štetec na pečivo?

Cukrárske štetce sa používajú na natieranie rozšľahaným vajíčkom na torty, koláče alebo iné pečivo, zalepenie okrajov raviol alebo knedlí, . Môže sa použiť aj na pokvapkanie koláča sladkou polevou alebo jednoduchým sirupom (na polevu je lepšie použiť stierku na polevu).

Môžete ním tiež potrieť morčacie alebo iné pečené mäso alebo potrieť grilované mäso bbq omáčkou. Ďalšie nástroje potrebné na grilovanie nájdete v našej zbierke náradia na grilovanie.

Cukrárska kefa môže byť tiež ponorená do vody a použitá na odstránenie kryštálikov cukru zo strany hrnca pri výrobe domáceho karamelu alebo cukroviniek.

Aké sú typy štetcov na pečivo?

Existuje mnoho rôznych typov štetcov na pečivo v Kulina:

  • Kefy s prírodnými štetinami: prírodné štetiny s väčšou pravdepodobnosťou vytvoria rovnomerný povlak rozpusteného masla alebo polevy bez šmúh. Tieto kefy sú vyrobené zo silikónu alebo nylonu. Jednoducho sa udržiavajú a sú odolné voči teplu. Drevené štetce na pečivo s prírodnými štetinami nie je možné umývať v umývačke riadu.
  • Silikónové kefy: Silikónové kefy na pečivo sú v posledných rokoch čoraz obľúbenejšie ako kefy s prírodnými štetinami. Sú odolnejšie a vhodné do umývačky riadu, jednoducho sa čistia a nezadržiavajú arómy ani pachy.
  • Kefy s dlhou rúčkou: Tieto kefy majú dlhšie rúčky, ktoré uľahčujú prístup do rúry, vďaka čomu sú ideálne na polievanie mäsa a pečiva v rúre marinádou, omáčkami alebo polevou.