Kuchynský nôž CLASSIC, 20 cm, Wüsthof
Kód: WU458120Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Tento klasický kuchársky nôž s dĺžkou čepele 20 cm sa určite stane nepodstrádateľným pomocníkom vo vašej kuchyni. Je dokonale vyvážený, kovaný z jedného kusu ocele a poskytne vám plnú ochranu prstov. Je ideálny na krájanie, sekanie, plátkovanie všetkých druhov potravín vďaka širokej zakrivenej čepeli. Precízne krájanie je umožnené zníženou hmotnosťou noža. Ergonomická rukoväť s tromi odolnými niťami zaistí pohodlie a bezpečnosť.
Séria Classic
- Vysoko kvalitné kované nože vyrobené v Soligene
- Pre profesionálnych kuchárov a nadšencov v kuchyni
- Čierna rukoväť zo špeciálneho syntetického materiálu
- Klasický vzhľad s tromi niťami, dobre padne do ruky
- Použitá špičková nemecká legovaná oceľ X50CrMoV15
- Mimoriadne ostrie, ktoré sa jednoducho udržiava
- Tvrdosť 58 HRC Rockwellovej stupnice
- Špeciálny proces honovania a leštenia pre dokonalé ostrie
- Prísna priebežná kontrola kvality, ostrie kontrolované lasérom
- Štandardný tvar záštity pre bezpečný úchop
- Hladký prechod medzi záštitou a rukoväťou
- Bezproblémové hygienické uchytenie črienok
- Nože sú vhodné do umývačky riadu - odporúčame však ručné umývanie
- Široký sortiment, už vznikol v spolupráci s profesionálnymi kuchármi
- Predĺžená záruka na výrobné a materiálové vady 15 rokov
- Séria obdržala v USA významnú pečať kvality a hygieny NSF
Séria nožov Classic perfektne prezentuje nožiarske umenie značky Wüsthof. Je najobľúbenejšiu radou z ponuky značky Wüsthof , a to nie len pre vysoký komfort použitia. Ide o klasické nože s niťovanou rukoväťou, ich čepele sú kované z jedného kusu legovanej nerezovej nožiarskej ocele X50CrMoV15. Vďaka použitiu vysoko kvalitných materiálov a precíznemu brúseniu sa pýši vysokou a dlhotrvajúcou ostrosťou. Vysoko funkčné nože Classic sú vyrobené s veľkou starostlivosťou až do posledného detailu. Presne tak, ako sa od nožov zo Soligenu očakáva. Po prvom použití už nebudete chcieť iný nôž.
Rukoväť nožov Classic je vyrobená z odolného syntetického materiálu v typickom dizajne s tromi niťami. Rukoväte boli navhrnuté v súlade s požiadavkami ergonómie, sú určené pre pohodlnú prácu bez únavy. Kvalitná syntetika zniesie umývanie v umývačke riadu, pre zachovanie kvality ostria však odporúčame ručné umývanie, ktoré je pre kvalitné nože vhodnejšie.
Použité technológie a materiály
K výrobe nožov Wüsthof je používaná vysoko kvalitná nemecká oceľ X50CrMoV15, ktorá má cca 0,5 percent uhlíka a ako legovacie prvky chróm, molybdén a vanad. Vďaka pridanému chrómu je korózii vzdorná čo je u kuchynských nožov žiadúce.
Z oceľového pásu kovaním v zápustke vznikajú precízne čepele. Tie sú kalené 15 minút pri teplote 1070°C a neskôr sa v dvoch minútach prudko ochladzujú na 60°C. Následným popustením (proces pomalého ohriatia materiálu na teplotu 200°C po dobu 45 minút) sa čepeľ zbavuje vnútorného pnutia a stabilizuje sa jej martenzitická štruktúra. Čepeľ tak získava optimálnu požadovanú tvrdosť 58° Rockwella a vyššiu húževnatosť.
Špeciálny proces brúsenia nožov Wüsthof s názvom PEtec (Precision Edge Technology) zaisťuje ideálny uhol ostria. Ide o špičkovú technológiu, kde sú nože brúsené za pomocou robotov, ktoré sú riadené a kontrolované počítačmi. Výhodou tohto postupu je presná geometria po celej dĺžke ostria, pozoruhodný a extrémne vysoký počiatočný rezný výkon noža, porovnateľný s ostrou britvou, a v neposlednej rade dlhá životnosť ostria.
Stabilné ostrie a dokonalá geometria noža prináša výnimočný reza presné ovládanie v reze. Ostrýl uhol poskytuje ešte vyššiu ostrosť, ktorá robí krájanie príjemnejšie. Vďaka klínovému výbrusu preniká nôž bez úsilia potravinami.
Záštita je integrovaná ako súčasť čepele z jedného kusu ocele. Zabezpečuje správne rozloženie váhy a zaisťuje presné a bezpečné ovládanie noža. Kovanie na záštite u nožov Classic Ikon plynule prechádza do hornej časti rikasa pre ešte pohodlnejší úchop.
Ergonomická rukoväť je vyrobená z odolného syntetického materiálu, ktorý je nerozbitný, odolný proti nárazu či potravinovým kyselinám. Sú vhodné vhodné do umývačky riadu. Črienky sú ku stopke prichytené tromi niťami. Dokonalé zlícovanie jednotlivých častí bráni zachytávaniu usadenín a baktérií, nože tak spĺňajú normi.
Brúsenie nožov WÜSTHOF
Každý nôž je potrebné čas od času nabrúsiť, pretože sa po dlhšom užívaní ztupí. K udržaniu a oživeniu ostria slúžia chrómované ocieľky, pre brúsenie nožov potom odporúčame brúsne kamene Wüsthof. Pre menej skúsených máme v ponuke aj brúsky s jednoduchšou obsluhou. Postačí niekoľkokrát opatrne pretiahnuť nôž cez brúsnu drážku a ostrie bude obnovené.
Spoločnosť Ed. Wüsthof Dreizackwerk KG bola založená v Soligene už v roku 1814 a za 200 rokov jej existencie sa vo vedení vystriedalo už sedem generácií rodiny Wüsthofu. Pýšia sa jednými z najmodernejších, vysoko automatizovaných výrobných procesov na svete. Napríklad pri výrobe nožov v takmer 40 krokoch používajú 100 robotov.
Nože značky Wüsthof sú dnes predávané vo viac ako 80 krajinách sveta. Vďaka použitiu špičkových materiálov a moderných technológií riadených počítačmi sú pohodlné k použitiu a príprave jedál. Kulinárske potešenie samo o sebe.
Dodatočné parametre
Kategória: | Univerzálne nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 0.28 kg |
Rozmer: | 20 cm |
Dĺžka čepele: | 20 cm |
Počet kusov: | 1 ks |
Typ produktu: | Kuchársky nôž |
Séria: | WÜSTHOF Classic |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Výrobca: | WÜSTHOF |
Margin-category: | B |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Domovom nemeckej rodinnej spoločnosti Wüsthof je Solingen, mesto s niekoľkoročnou nožiarskou tradíciou. Značka tu od roku 1814 vyrába pomocníkov na krájanie v tej najvyššej kvalite. V jej širokom sortimente nájdete nože na každý jednotlivý kulinársky výkon ako aj ďalšie vybavenie do kuchyne. |