Lisy a odšťavňovače
Lisy a lisy – šikovní pomocníci vo vašej kuchyni
Ako zefektívniť prácu v kuchyni?
Používanie rôznych typov kuchynských lisov a lisov vám môže varenie uľahčiť a urýchliť. Ak sa pýtate, či stojí lis na zemiaky, luskáčik alebo ručný odšťavovač ovocia za tie peniaze, odpoveď je áno. Použitie rúk na vytlačenie citrusov alebo použitie lyžice na roztlačenie zemiakov je vždy možnosťou, ale ak tieto suroviny spracovávate často, mali by ste myslieť na zefektívnenie svojej práce v kuchyni. Ak robíte určitú kulinársku úlohu pomerne často, kúpa vhodného kuchynského doplnku, ktorý vám túto úlohu uľahčí, sa určite oplatí.
Lisy a lisy dostupné v Kulina
V Kulina ponúkame rôzne kuchynské doplnky a medzi našimi lismi nájdete:
- lisy na cesnak
- ručné odšťavovače a lisy na ovocie
- lisy na zemiaky
- orieškové sušienky
- lisy na hamburgery
Ako sa starám o svoje kuchynské lisy a lisy?
Kuchynské lisy a lisy sú základným vybavením na prípravu rôznych jedál vrátane zemiakovej kaše, omáčok, cestovín a štiav. Trvanlivosť týchto nástrojov sa dá predĺžiť správnou starostlivosťou a údržbou. Tu je niekoľko tipov na čistenie kuchynských lisov a lisov:
Vyčistite po každom použití: Uistite sa, že lis alebo žmýkač po použití dôkladne očistíte, aby ste ho zbavili všetkých zvyškov jedla. Utrite všetky nečistoty jemnou kefou a teplou mydlovou vodou.
Dôkladne osušte: Po vyčistení dávajte pozor, aby ste lis alebo žmýkačku úplne vysušili. Pred odložením odstráňte všetku vlhkosť čistou handričkou a uistite sa, že každý komponent je čistý a úplne suchý.
Správne skladujte: Uchovávajte lis alebo žmýkač v suchu a v bezpečí vo svojich kuchynských zásuvkách alebo organizéroch na riad. Dbajte na to, aby ste si svoj riad usporiadali tak, aby bol ten, ktorý sa používa najčastejšie, vždy po ruke.