Ak ste vášnivý kuchár, vo vašej výbave by nemal chýbať nôž na mäso. Výrazne vám uľahčí prácu a zlepší zážitok z varenia. Predstavíme vám rôzne typy nožov na mäso, vysvetlíme ich použitie a poradíme vám, ako si vybrať ten najlepší.
Nože na mäso sú zvyčajne vyrobené z najkvalitnejšej ocele, aby zvládli spracovanie veľkých porcií mäsa a všetky súvisiace úkony. Ich čepele môžu byť dlhé a tenké na filetovanie, silné a zahnuté na vykosťovanie, veľmi ostré na servírovanie alebo robustné a široké na krájanie väčších kusov mäsa. Ergonomický tvar rukoväte zaručuje pohodlné a predovšetkým bezpečné držanie. Každý typ noža má svoje špecifické vlastnosti, ktoré zvyšujú efektivitu a uľahčujú prípravu alebo konzumáciu potravín.