odpocet
0 dni
22 hodín
30 minút
8 sekúnd
Zobraziť filtre
Zobraziť filtre
Zoradiť podľa
47 položiek celkom
Brúska na nože TRIUM Diamantové vačky pre de Buyer DB429002
Brúska na nože, F.Dick
€128
FDCK9009200
Stojan na brúsne kamene, drevo, Miyabi
€90
MB34536000
Ocieľka 23 cm, keramika, Zwilling
€66
ZW32513231
Ocieľka 23 cm, WMF
Ocieľka 23 cm, WMF
Skladom 2 Ks
€189,34
WM1880226030
Porovnávací blok brúsnych kameňov 180 RISAM, keramický, Dellinger DNGR6971496038652
Brúska na nože V-EDGE, Zwilling
€82
ZW32605000
Brúsny kameň 240/1000 RISAM, Dellinger
€25,75
DNGR6971496038324
Brúska na nože pre japonské nože, Miyabi
€91
MB34536007
Brúsny kameň 3000/8000 RISAM, Dellinger
€44
DNGRRIRW001
Brúska na nože GOURMET, WMF
€27,20
WM1880276270
Ocieľka 26 cm, diamant, Zwilling
€76
ZW32520261
Kategory
Brúsny kameň 2000/5000, Dellinger
€34,08
DNGRRIRW252
210454 drzak brusneho kamene risam nastavitelny dellinger DNGR6971496038263
Vyrovnávací blok brúsnych kameňov 180 RISAM, diamant, Dellinger DNGR8595705400191
Brúsny kameň TWIN 1000/250, Zwilling
–18 %
€79,80
€98
ZW32505100
Ocieľka 26 cm, Wüsthof
€37,79
WU4473
Diamantový brúsik KATAI 26 cm, Forged
€120
FORGEDSDV625426
Ocieľka INTENSE 26 cm, Forged
€77,40
FORGEDSDV304617
Brúska na nože TWINSHARP SELECT, Zwilling
–8 %
€50,40
€55,14
ZW32601000
210484 brusny kamen 1000 6000 risam dellinger
€39,63
DNGR6971496038270
Brúsny kameň #400, Miyabi
€106
MB34536001
Brúsny kameň #5000, Miyabi
€257
MB34536005
Brúska na nože GOURMET, 2 stupne, WMF
–7 %
€42,90
€46,49
WM1874376030
Hore
Ďalšie produkty

Brúsky na nože – nutnosť v každej kuchyni

Potrebujem brúsku na nože?

Brúsky na nože sú absolútnou nevyhnutnosťou, ak investujete do kvalitných kuchynských nožov a ak očakávate ich vynikajúci výkon. Ani ten najlepší nôž nebude účinný, ak ho nebudete pravidelne brúsiť a pravidelné brúsenie vašich nožov je jedným zo základných pravidiel ich údržby. Nože samozrejme môžete priniesť odborníkovi, ale ak veľa varíte a používate kuchársky nôž, nôž Santoku alebo nôž na chlieb každý deň by ste si mali brúsiť nože aj každé dva týždne, takže kúpa vlastnej brúsky na nože je rozumnou voľbou.

Aké sú rôzne typy brúsok na nože?

Existujú rôzne druhy brúsok na nože a nájdete ich v Kulina (pred rozhodnutím si pozrite naše najpredávanejšie brúsky na nože tu ). Výber závisí od typu noža, ktorý máte, skosenia noža (tvar ostria čepele) a spôsobu, akým chcete pristupovať k procesu brúsenia (ručné alebo elektrické). Hlavné typy brúsok na nože sú:

  • brúsne kamene (veľa odborníkov verí, že brúsne kamene sú najlepším spôsobom brúsenia vašich nožov, pretože nože môžete brúsiť v akomkoľvek uhle),
  • elektrické brúsky,
  • ručné brúsky,
  • ostriace/honovacie ocele používané na honovanie čepele noža, drobné ostrenie. Sú vyrobené z ocele, keramiky alebo majú diamantový povlak.
  • zúbkované brúsky na nože určené na nože so zúbkovanou čepeľou

Ako sa brúsi nôž brúsnym kameňom?

Mnoho ľudí verí, že ostrenie nožov brúsnym kameňom vedie k ostrejšiemu ostriu noža ako pri iných metódach. Ak sa rozhodnete kúpiť brúsny kameň, je dôležité, aby ste si najskôr prečítali pokyny výrobcu, ale všeobecný postup je nasledujúci:

  • ponorte a namočte brúsny kameň do vody
  • nakloňte nôž na hrubej strane pod správnym uhlom
  • pohybujte nožom plynulým pohybom hore a dole po kameni a uistite sa, že ste zakryli celú čepeľ a jej obe strany (ak je nôž dvojito skosený)
  • otočte kameň na druhú stranu a postup zopakujte
  • po dokončení umyte a osušte nôž

Ako sa brúsi nôž pomocou honovacej tyče?

Ak chcete použiť oceľovú tyč, postupujte podľa nasledujúcich pravidiel, ale vždy si najprv prečítajte pokyny výrobcu:

  • držte rukoväť noža v dominantnej ruke a tyč v druhej, obe smerujú vzpriamene
  • umiestnite pätku čepele proti oceli asi 2 cm od vrchnej časti ocele, čím vytvoríte tvar V (približne pod uhlom 15 – 20 stupňov)
  • 5 až 10-krát ťahajte nôž po ocieľke smerom k hrotu čepele (uistite sa, že ocieľky sa dotýka len hrana – nie strana a pohybujte nožom, nie ocieľkou)
  • dotýkajte sa tyče stredným tlakom a snažte sa udržať správny uhol
  • zopakujte to isté s druhou stranou čepele (ak je nôž dvojito skosený)