Pekáče
Panvice na pečenie - nielen na nedeľné pečenie alebo slávnostnú večeru
Panvice na pečenie sú dokonalým nástrojom pre tých, ktorí milujú mäso, majú veľkú rodinu alebo pozývajú priateľov či rodinu na večeru - nielen na špeciálne príležitosti. Panvicu na pečenie alebo zapekanie možno použiť na rôzne kulinárske úlohy, a ak si vyberiete kvalitný výrobok, získate kuchynský nástroj, ktorý sa bude dediť z generácie na generáciu.
Aký je rozdiel medzi plechom na pečenie a plechom na pečenie?
Panvice na pečenie sú zvyčajne väčšie a ťažšie. Sú určené na pečenie veľkých porcií mäsa a hydiny, sú vyrobené z rôznych materiálov (hrubšie) a často sa dodávajú s vekom. Zapekacie misky skvelé na prípravu menších porcií jedla, nákypov alebo lasagní a iných pokrmov, ktoré si nevyžadujú zakryté pečenie.
Na čo môžete pekáč použiť?
Pekáč je veľmi všestranný nástroj, ktorý sa dá použiť na prípravu mnohých rôznych jedál a kulinárskych špecialít, ako napr:
- pečenie hydiny (kačica, kuracie mäso, hus na sviatočný obed alebo na sviatok svätého Martina))
- pečenie šunky
- pečenie všetkých druhov mäsa
- pečenie zeleniny na polievku, paštétu alebo večeru
- Príprava jedál z jedného hrnca (dusené mäso, guláš) priamo v rúre
V Kuline ponúkame široký výber kvalitných pekáčov od spoľahlivých výrobcov. Majú rôznu veľkosť a tvar (niektoré sú oválne, iné obdĺžnikové) a niektoré majú veko. Je dobré investovať do nádoby na pečenie, pretože tieto nádoby často zostávajú v kuchyni po celý život a niekedy sa dokonca dedia z generácie na generáciu. Pozrite si naše pekáče od WMF, Fissler nebo de Buyer a uistite sa, že máte dobrý recept od svojej babičky!
A ak si kupujete pekáč, uistite sa, že máte peknú trojnožku a chňapky ktoré robia pečenie bezpečným - pre vás aj vašu kuchyňu. A ak chcete jedlo servírovať priamo na stôl, vyberte si riady na pečenie od WMFa zaobstarajte si vhodný drevený podstavec na servírovanie, ktorý bude príjemnou alternatívou ku klasickej trojnožke alebo podložke pod hrniec.