Profesionálna silikónová forma ELASTOMOULE, na 8 buchiet canelé 5,5 cm, silikónová, de Buyer
Kód: DB183401Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Profi silikónová forma na 8 mini báboviek canelé ⌀ 5,5 cm Elastomoule® je vhodná na prípravu za tepla, ako aj za studena. Perfektný tvar s ostrými hranami pre dokonalú prezentáciu Vašich výtvorov.
Profesionálne silikónové formy Elastomoule® od francúzskej firmy de Buyer sú absolútnou špičkou na trhu. Vďaka špeciálnemu materiálu – silikónovej pene s obsahom kovového prachu, sú tieto formy extrémne tepelne vodivé, a tak zaručujú perfektný výsledok. Pečivo bude rovnomerne prepečené, so skaramelizovanou vrstvou po celej ploche. Formy Elastomoule® odolajú teplotám od -70 °C do +300 °C, sú vhodné na pečenie, ako aj na následné uchovávanie v mrazničke. Francúzski kulinári používajú tieto formy na prípravu rôznych predjedál a pečených aj nepečených dezertov. Sú vhodné aj na rôzne vaječné krémy, šľahané peny, aspiky a pod.
Profi silikónové formy Elastomoule® de Buyer v skratke:
- flexibilné a nepriľnavé zo silikónovej peny s kovovým prachom
- extrémne rýchly prenos tepla vďaka mikrobublinkám v materiáli
- perfektné skaramelizovanie pečeného obsahu
- patentovaný systém
- vhodné na pečenie aj do mrazničky, odolajú teplotám od -70 °C do +300 °C
- profesionálna kvalita
Použitie foriem Elastomoule®:
- Pred prvým použitím umyte formy vodou so saponátom alebo v umývačke riadu. Vymazať formy trochou oleja alebo masla je potrebné len pred prvým použitím. Na ďalšie použitie to už nebude nutné.
- Ak používate formy v rúre, klaďte ich priamo na mriežku, nie na plech. Na mriežke dôjde k oveľa lepšej tepelnej cirkulácii a rovnomernejšiemu prepečeniu obsahu. Mriežku je vhodné umiestniť do nižšej časti rúry.
- Teploty používané na pečenie v silikónových formách Elastomoule® sú rovnaké ako pri bežných plechových formách na pečenie.
- Nepoužívajte v rúre pri grilovacom režime, infračervené lúče môžu formy vážne poškodiť.
- Môžete používať v mikrovlnnej rúre.
- Nikdy nedávajte do rúry, ak sú niektoré priehlbiny formy prázdne! Kvapnite do prázdnych miest trocha oleja, alebo ich zasypte múkou.
- Na manipuláciu s formou nepoužívajte nôž ani iné ostré predmety.
- Ľahko sa čistia pod tečúcou vodou alebo v umývačke riadu.
Francúzska špecialita - bábovky Canelés de Bordeaux, taktiež známe ako Cannelé Bordelais sú absolútne magické. Malé koláčiky s bohatou rumovo-vanilkovou arómou ukrývajúcou sa pod chrumkavou karamelovou krustou. Túto populárnu receptúru vyvinul pred zhruba 300 rokmi neznámy kuchár z Boreaux. Od tej doby zaznamenala mnoho úprav. Lesklý, tmavohnedý až takmer čierny povrch, horkosladká chuť pri prvom súste, chrumkavá sladká karamelová krusta perfektne kontrastuje s jemným stredom prevoňaným vanilkou a rumom - to je základná charakteristika tohoto dezertu. Tieto malé bábovky sa po rokoch opäť dostávajú na výslnie, a časom určite budú súperiť s Crèmebrûlée o najobľúbenejší karamelizovaný dezert. Pečú sa v špeciálnych formách - či už medených s cínovaným vnútrom, alebo modernejších silikónových. Často sa podávajú s koňakom alebo vínom tak, ako tomu bolo zvykom kedysi na tradičných francúzskych degustáciách.
Recept na 12-16 báboviek, podľa veľkosti formy
1/2 litra mlieka
2 celé vajcia
2 vymiešané žĺtky
1/2 vanilkového lusku alebo 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
3 -4 lyžice rumu
1 hrnček hladkej múky
1 hrnček trstinového cukru
2 lyžice masla
maslo na vymazanie formičiek
cukor na vysypanie
Postup:
1. Deň vopred: zvaríme mlieko s vanilkou a maslom.
2. Po rozohriatí nechajte pozvoľna vychladnúť.
3. Zmiešajte múku a cukor dohromady, potom pridajte vajcia a vaječné žĺtky, celé to pridajte do horúcej zmesi mlieka s vanilkou.
4. Jemne premiešajte, s cieľom získať tekutú a hladkú hmotu podobnú ako na lievance, nechajte vychladnúť a nakoniec pridajte rum.
5. Cesto umiestnite v chladničke na dobu 24 hodín (48 hodín maximálne).
6. Keď ste pripravený piecť caneles: predhrejte rúru na 250°C.
7. Veľkoryso vymažte formy maslom a vysypte cukrom.
8. Nalejte cesto do foriem do výšky 3/4 .
9. Umiestnite formy na plech, pečte pri vysokej teplote po dobu 5 minút, následne znížte teplotu na 175°C a pečte po dobu 1 hodiny (doba pečenia sa môže predĺžiť o štvrť hodinu, záleží na vašej rúre!). Zhora budú mať hnedú kôrku a vnútri ostanú vlhké.
10. Opatrne ich vyberte z foriem, kým sú ešte horúce. Nechajte vychladnúť.
11. Podávajte s čajom alebo kávou pri raňajkách, prípadne s pohárom vína či koňaku vo večerných hodinách.
Dobrú chuť!
Dodatočné parametre
Kategória: | Formy na pečenie na bábovku |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 0.24 kg |
Materiál: | Silikón |
Počet kusov: | 1 ks |
Typ produktu: | Forma na pečenie |
Séria: | de Buyer Elastomoule® |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | C |
Výrobca: | de Buyer |
Margin-category: | B |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Spoločnosť de Buyer bola založená takmer pred 190 rokmi vo francúzskom Faymont-Val d’Ajol. Hrdá na svoje korene, obhajuje tradíciu a kvalitu francúzskeho dizajnu do dnešných dní. Výroba riadu je prevažne ručná a svoju úlohu zohráva aj po desaťročia odovzdávané know-how. Objavte širokú škálu odborných kuchynských a cukrárskych potrieb, ktoré sú perfektne prispôsobené profesionálom aj gurmánom a ochutnajte Made in France! |