Sady hrncov
Sada hrncov – nesmie chýbať v žiadnej kuchyni
Prečo by ste si mali zaobstarať kvalitnú sadu hrncov?
Žiadna kuchyňa nie je kuchyňou bez hrncov a sada hrncov je jednou z prvých vecí, ktoré si musíte zaobstarať, ak sa sťahujete z domu svojich rodičov, kupujete si s partnerom nový dom alebo sa sťahujete do úplne nového bytu s úplne novou kuchyňou, kde by vaša stará sada hrncov vyzerala... čudne. A vedeli ste, že väčšina ľudí si sadu hrncov kúpi len dva alebo trikrát za celý život? Niekedy máme tendenciu kupovať častejšie auto! A práve preto je sada hrncov investíciou, a ak investujete do kvalitnej sady hrncov, budete sa môcť tešiť z jej funkčnosti a dizajnu celé veky. Pre vašu peňaženku je tiež lepšie kúpiť si celú sadu namiesto toho, aby ste kupovali všetky hrnce zvlášť, a ak neviete, akú sadu hrncov zvoliť prečítajte si nášho kompletného sprievodcu nákupom hrncov tu.
Čo sada hrncov obvykle obsahuje?
Sady hrncov sa líšia počtom hrncov, ktoré sú súčasťou balenia, a môžete si vybrať zo sád hrncov pozostávajúcich z 3 až 7 kusov. Medzi ne patria:
- stockpot, vysoký hrniec používaný na varenie veľkých porcií jedla, vývaru atď.
- jeden alebo dva kastróly, nižšie, ale pomerne široké hrnce, ktoré sú často vhodné na použitie v rúre
- Kastrólik, nízky hrniec s dlhou rukoväťou
- univerzálna panvica
- zodpovedajúce pokrievky
Čo treba zvážiť pri nákupe sady hrncov?
V Kuline ponúkame široký sortiment funkčných súprav hrncov z rôznych materiálov, ktoré vyrábajú spoľahlivé značky, ako napríklad Fissler, Zwilling nebo WMF a navrhnuté pre rôzne štýly interiéru. Čo treba zvážiť pri výbere správnej sady hrncov?
- materiál, z ktorých sa hrnce vyrábajú
- počet hrncov v pomere k množstvu, ktoré varíte
- veľkosť hrncov vzhľadom na počet osôb, pre ktoré zvyčajne varíte
- materiál, z ktorého sú pokrievky vyrobené (či ide o sklo alebo kov))
- materiál rukovätí a či sú hrnce vhodné na použitie v rúre
- dizajn hrncov vs. váš štýl interiéru
Ako sa starať o svoje hrnce?
Ak investujete peniaze do kvalitného riadu, mali by ste sa oň aj dobre starať. Ako sa starať o hrnce?
- Pred prvým použitím si vždy prečítajte pokyny výrobcu a uistite sa, že hrnce nedávate do umývačky riadu, pokiaľ to nie je odporúčané,
- nepoužívajte kovové náčinie, ktoré by mohlo poškriabať povrch hrncov, používajte radšej drevené alebo silikónové kuchynské náčinie,
- nenechávajte špinavé hrnce cez noc ani ich dlho nenamáčajte (najmä hrnce z nehrdzavejúcej ocele),
- ak sa chcete zbaviť škvŕn na povrchu hrncov z nehrdzavejúcej ocele, vyčistite ich čistiacim prostriedkom na nehrdzavejúcu oceľ,
- keramické hrnce nečistite oceľovou vlnou,
- čistite železné hrnce ihneď po použití a nepoužívajte mydlo, pretože kov je porézny a môže absorbovať chuť chemikálií,
- zabráňte teplotnému šoku, nedávajte horúce hrnce do studenej vody atď.
- v liatinovom riade nevarte kyslé potraviny (napríklad paradajky),
- Hrnce a panvice s povrchovou úpravou neukladajte na seba, pretože to môže spôsobiť poškriabanie a odštiepenie. Zaveste ich na háčiky alebo ich položte na bok.