Servírovacie panvice
Servírovacie panvice – v čom sa líšia od bežných panvíc a na čo ich môžete použiť?
Servírovacie panvice sú skvelým spôsobom podávania jedla na stôl. Dodajú vašej jedálni pocit bistra a budete vyzerať viac ako šéfkuchár než ako domáci kuchár. Podávanie večere na panvici prináša k stolu uvoľnenú atmosféru a umožňuje zdieľanie jedla, čo je skvelým zážitkom pre všetkých ľudí zhromaždených pri stole.
Čo robí panvicu servírovacou panvicou?
Ak vás zaujíma, ako sa servírovacia panvica líši od štandardnej panvice, tu sú niektoré z charakteristík panvíc používaných na servírovanie, ktoré premenia panvicu na špeciálny druh „nádoby“ (pozrite si aj našu najpredávanejšiu porciu tu).
Servírovacie panvice:
- prichádzajú v rôznych veľkostiach; od malých panvíc vhodných pre jednu osobu a malých porcií (zvyčajne vyrobených z liatiny, čo umožňuje použitie príborov) až po panvice štandardnej veľkosti, ktoré možno použiť na podávanie jedál na stôl
- majú dve malé rukoväte, ktoré uľahčujú ich prenášanie z rúry na stôl
- ich okraje sú niekedy nižšie, aby bolo možné použiť nôž (to sa týka malých panvíc navrhnutých na použitie namiesto tanierov, ktoré nemajú nepriľnavý povlak, ktorý sa príborom môže ľahko zničiť)
- sú veľmi často vhodné na použitie v rúre
Čo môžete variť a podávať na servírovacej panvici?
Existuje mnoho jedál na jednej panvici, ktoré môžete variť a podávať, a výber závisí od veľkosti vašej panvice a vašej kreativity, ale najobľúbenejšie veci, ktoré môžete variť a/alebo podávať na panvici, sú:
- pečené vajcia (na mexický spôsob alebo Shakshuka)
- steaky
- paella a rizoto
- ovocná drobenka
- cestoviny z jednej panvice
V Kulina ponúkame rôzne druhy servírovacích panvíc: elegantné servírovacie panvice v rôznych farbách po Smeg a nerezové panvice od WMF alebo Mauviel. Ak servírujete jedlo na panvici, nezabudnite použiť kovové príbory (najmä pri panviciach s nepriľnavým povrchom), pretože môžu poškodiť povrch. Namiesto toho použite drevený alebo silikónový servírovací príbor.