Servírovacie taniere

82 položiek celkom
Tanier na sushi a sashimi COBALT BLUE 43 x 22,5 cm, MIJ MIJC6243
Tanier na tapas ICE WHITE 16,5 cm, MIJ
€9
MIJC2332
TERRA sushi tanier 46 x 12 cm, sivý, obdĺžnik, keramika, MIJ MIJC4100
Servírovací tanier PILAR 32 cm, svetlosivá, Blomus
€39,73
BM63696
Sushi tanier ZEN 41 x 12 cm, biely, obdĺžnik, keramika, MIJ MIJC4102
Tanier na predjedlá WHITE SPIRAL 21,5 cm, biely, MIJ MIJC8176
Dezertný tanier 17 cm, sivá/svetlomodrá, Bitz
€14
BITZ14107
Tanier na sushi a sashimi STONE SLAB 35 x 20 cm, MIJ MIJC0456
Servírovací tanier SAND FADE 29,5 x 12 cm, béžový, MIJ MIJC4050
Servírovací tanier LEGIO NOVA 37 x 32 cm, Eva Solo ES887261
Servírovací tanier COSMIC DINER EARTH ASIA 32 cm, Seletti SLT10834
Servírovací tanier COSMIC DINER SUN 36 cm, Seletti SLT10830
Tácka na tapas Sablo M 13,5 x 10 cm, svetlošedá, Blomus BM64110
Servírovací tanier RHOMBE 29 x 22 cm, ružová, Lyngby LY201957
Dezertný tanier GASTRO 17 cm, zelená, Bitz
€11
BITZ14110
Tácka na tapas WHITE SPIRAL MIJ 16 cm, biela
€11
MIJC8175
Servírovací tanier PILAR 32 cm, svetlošedá, Blomus BM63718
Hore
Ďalšie produkty

Taniere - elegantný spôsob servírovania jedla

Na čo sa používajú taniere?

Tanier je veľká plochá servírovacia misa, zvyčajne oválneho, obdĺžnikového alebo okrúhleho tvaru, ktorá sa používa na servírovanie mäsa, zeleniny, šunky alebo iného druhu jedla (teplého alebo studeného). Často sa používajú počas rodinných večerí, spoločenských udalostí, večierkov, svadieb, banketov a v reštauráciách na servírovanie teplých jedál, predjedál, celého moriaka alebo kačice, hlavných jedál, dezertov, ovocia, krekrov, sendvičov a iných jedál. Sú veľmi praktické vďaka svojej veľkorysej veľkosti a navyše umožňujú dobre organizovanú a estetickú prezentáciu potravín.

Aký je rozdiel medzi podnos na servírovanie a servírovací tanier?

Medzi podnos na servírovanie a tanierom je niekoľko rozdielov, oba sú ploché a používajú sa na prepravu alebo servírovanie jedla.

Podnos je prenosná nádoba (často s držadlami), ktorá sa používa na prenášanie pohárov, nápojov alebo občerstvenia na stôl (do jedálne, obývačky alebo na terasu). Aby sa zabránilo pádu predmetov, môžu mať podnosy vyvýšené strany a často sú vyrobené z rôznych materiálov vrátane kovu, plastu alebo dreva.

Na druhej strane, tanier je zvyčajne vyrobený z porcelánu alebo keramiky a používa sa na servírovanie jedla položeného priamo na jeho povrchu. Môžete ho použiť na prepravu jedla z kuchyne na jedálenský stôl , ale nekladiete naň iné nádoby alebo kontajnery, ako je to v prípade podnosu.

Na záver možno povedať, že na servírovanie jedla sa môžu používať podnosy aj misy, avšak podnosy sú zvyčajne menšie a používajú sa na prepravu menších potravín a pohárov, zatiaľ čo misy sú väčšie a používajú sa na servírovanie mäsa alebo zeleniny.

Servírovacie podnosy dostupné na stránke Kulina sú starostlivo vybrané od špičkových značiek, ako sú Blomus, Revol,MIJ, a Bitz. Na elegantné servírovanie jedla môžete potrebovať aj stojany na torty, dosky na syr a tapas, košíky na chlieb a iné malé servírovacie nádoby.