Soľ
Gurmánske a ochutené soli - malé potešenie pre vašu kuchyňu alebo pre vášho priateľa...
Soľ – je dôležitá pri varení?
Soľ, rovnako ako korenie , je jedným z najobľúbenejších korenín, ktoré dochucujú naše jedlá už tisíce rokov. Každý kuchár by pravdepodobne dokonca povedal, že soľ je jedným z najväčších priateľov ľudstva! Vedli sa o ňu vojny, mohli sa v nej vyplácať platy, pomáhala ľuďom liečiť rany a dokonca mohla priniesť šťastie!
Aké sú hlavné úlohy soli v kuchyni? Je to zdravé?
Soľ prináša viac chuti a je základnou živinou a konzervantom potravín. A hoci pridávať príliš veľa soli do jedál môže byť nezdravé, soľ je živina, ktorá je pre ľudský život nevyhnutná – vyrovnáva tekutiny v krvi, udržuje zdravý krvný tlak a reguluje funkciu svalov a nervové impulzy.
Soľ – čím ju ochutiť a ako ju podávať?
Pamätajte, že soľ zvýrazňuje prirodzenú chuť ingrediencií, ale ak sa bojíte prisoliť si jedlo, môžete ho osoliť len trochu a priniesť na stôl kvalitnú, čistú alebo ochutenú soľ. Soľ – na rozdiel od korenia nemusí byť čerstvo namletá (neobsahuje žiadne prchavé zlúčeniny, ktoré sa uvoľňujú mletím a nestarne), ale možno budete chcieť použiť mlynček alebo mažiar , aby ste získali správnu veľkosť soli pre váš pokrm.
V Kulina Vám ponúkame zaujímavý výber prírodných a zdravých gurmánskych solí a korenín. Vyzerajú skvele na kuchynskej poličke alebo pracovnej doske, ako aj na stole, dodajú vašim hosťom tú správnu dávku arómy a ponúknu nové chute.
Aké prísady sa zvyčajne používajú na ochutenie soli?
- sušené bylinky
- sušené citrusy alebo paradajky
- iné korenie
Na čo všetko môžete ochutenú soľ použiť?
Použite naše soľné zmesi na okorenenie všetkých druhov jedál, dokonca aj tých najjednoduchších! Ochutenú soľ môžete použiť na:
- všetky druhy šalátov a zeleniny
- nad mäsom a rybami
- nad pečenou zeleninou a zemiakmi
- cestovinové jedlá
- vysokokvalitný chlieb s... plátkami paradajok
- dezerty (soľ so sušeným čili sa hodí najmä k čokoláde!)