Soľ

6 položiek celkom
Arktická soľ 100 g, údená, vločky, plechovka, Nordur Salt NS5694230367078
Arktická soľ 250 g, vločky, plechovka, Nordur Salt NS5694110047953
Arktická soľ 100 g, lávová, vločky, plechovka, Nordur Salt NS5694230367160
Arktická soľ 100 g, údená, vločky, box, Nordur Salt NS5694110057532
Arktická soľ 125 g, vločky, box, Nordur Salt
€6,19
NS5694110047946
Arktická soľ 100 g, lávová, vločky, box, Nordur Salt NS5694230367115

Gurmánske a ochutené soli - malé potešenie pre vašu kuchyňu alebo pre vášho priateľa...

Soľ – je dôležitá pri varení?

Soľ, rovnako ako korenie , je jedným z najobľúbenejších korenín, ktoré dochucujú naše jedlá už tisíce rokov. Každý kuchár by pravdepodobne dokonca povedal, že soľ je jedným z najväčších priateľov ľudstva! Vedli sa o ňu vojny, mohli sa v nej vyplácať platy, pomáhala ľuďom liečiť rany a dokonca mohla priniesť šťastie!

Aké sú hlavné úlohy soli v kuchyni? Je to zdravé?

Soľ prináša viac chuti a je základnou živinou a konzervantom potravín. A hoci pridávať príliš veľa soli do jedál môže byť nezdravé, soľ je živina, ktorá je pre ľudský život nevyhnutná – vyrovnáva tekutiny v krvi, udržuje zdravý krvný tlak a reguluje funkciu svalov a nervové impulzy.

Soľ – čím ju ochutiť a ako ju podávať?

Pamätajte, že soľ zvýrazňuje prirodzenú chuť ingrediencií, ale ak sa bojíte prisoliť si jedlo, môžete ho osoliť len trochu a priniesť na stôl kvalitnú, čistú alebo ochutenú soľ. Soľ – na rozdiel od korenia nemusí byť čerstvo namletá (neobsahuje žiadne prchavé zlúčeniny, ktoré sa uvoľňujú mletím a nestarne), ale možno budete chcieť použiť mlynček alebo mažiar , aby ste získali správnu veľkosť soli pre váš pokrm.

V Kulina Vám ponúkame zaujímavý výber prírodných a zdravých gurmánskych solí a korenín. Vyzerajú skvele na kuchynskej poličke alebo pracovnej doske, ako aj na stole, dodajú vašim hosťom tú správnu dávku arómy a ponúknu nové chute.

Aké prísady sa zvyčajne používajú na ochutenie soli?

  • sušené bylinky
  • sušené citrusy alebo paradajky
  • iné korenie

Na čo všetko môžete ochutenú soľ použiť?

Použite naše soľné zmesi na okorenenie všetkých druhov jedál, dokonca aj tých najjednoduchších! Ochutenú soľ môžete použiť na:

  • všetky druhy šalátov a zeleniny
  • nad mäsom a rybami
  • nad pečenou zeleninou a zemiakmi
  • cestovinové jedlá
  • vysokokvalitný chlieb s... plátkami paradajok
  • dezerty (soľ so sušeným čili sa hodí najmä k čokoláde!)