Sous Vide hrnce a príslušenstvo

13 položiek celkom
Vákuovacie zariadenie Sous-vide LONO, WMF
€205 –11 %
€180,90
WM0419070011
Fólie na Sous-vide LONO 30 x 600 cm, 2 rolky, WMF
€31 –19 %
€24,90
WM419980041
Vákuovačka FS 3628, čierna, Severin
€139 –14 %
€118,24
SEVE3501671
Vákuovacie zariadenie Sous-vide FS 3610, Severin
€56,36 –13 %
€48,99
SEVEFS3610
Fólie na Sous-vide ZU 3616, Severin
€21 –6 %
€19,67
SEVEZU3616
Fólie na Sous-vide ZU 3614, Severin
€15,73
SEVEZU3614
Fólie na Sous-vide ZU 3615, Severin
€27,56
SEVEZU3615
Fólie na Sous-vide ZU 3613, Severin
€13,59 –7 %
€12,58
SEVEZU3613
Fólie na Sous-vide ZU 3617, Severin
€24,99
SEVEZU3617

Sous-vide vákuový varič – váš nezvyčajný kuchynský pomocník

Francúzsky výraz sous vide, ktorý v preklade znamená „vo vákuu“, označuje spôsob varenia, pri ktorom sa jedlo vloží do vzduchotesnej nádoby a ponorí sa do hrnca s vodou, ktorá bola zohriata na určitú teplotu.

Aké sú najväčšie výhody sous vide varenia?

Hoci varenie sous vide vyžaduje špecifické vybavenie a viac času, má niekoľko veľkých výhod.

  • máte skvelú kontrolu nad časom varenia. Jedlo je možné pripraviť a vákuovo uzavrieť až deň vopred a nechať pomaly piecť vo vodnej rúre. Môžete sous vide svoje jedlo cez noc a servírovať ho, kedykoľvek budete pripravení.
  • nie je potrebné, aby ste si sami regulovali teplotu – mäso a ryby môžete variť počas nastaveného časového obdobia bez toho, aby ste sami museli regulovať teplotu
  • varenie sous vide je handsfree! - všetko, čo musíte urobiť, je vákuovo zabaliť jedlo, vložiť ho do vody, nastaviť teplotu a odísť
  • Sous vide si zachováva viac živín a vitamínov ako iné spôsoby varenia.
  • sous vide variče robia mäso jemnejším
  • takmer všetko sa dá variť sous vide; niektorí kuchári ho dokonca používajú na varenie vajec namäkko.

Ako sa používa vákuový varič Sous-vide?

Na začiatok budete potrebovať aspoň tri položky: vodu, veľkú nádobu a uzatvárateľné vrecko. Najbežnejší typ prémiového uzatvárateľného vrecka je vákuovo uzavretý a môžete ho získať na našej webovej stránke.

Keďže varenie jedla sous vide zintenzívňuje chuť, odporúčame použiť malé množstvo korenia na ochutenie jedla pred balením do vrecúška. Jednoducho naplňte vrecko, vytlačte vzduch a vložte ho do teplého vodného kúpeľa nádoby.

Čo je pri používaní sous-vide variča podstatné?

Okrem sous-vide variča budete potrebovať nejaké doplnkové vybavenie ako vákuová zváračka vreciek, vákuové vrecúška alebo fólie, vákuová pumpa. Niektoré z nich sú uvedené nižšie:

Vákuové zváracie stroje: Vákuové zváračky fungujú tak, že eliminujú vzduch z plastového vrecka zabaleného s potravinami a až potom ho zatavia teplom. To udrží vaše potraviny dlhšie čerstvé tým, že vytvorí prostredie, ktoré mimoriadne sťažuje rozmnožovanie mikróbov. Používa sa na varenie vo vákuu, pretože tesné tesnenie tiež zabraňuje strate vlhkosti a spáleniu.

Vrecká do vákuového zváračky: Potraviny vo vákuových vreckách vydržia čerstvé až 8-krát dlhšie. Všetky živiny sú stále nedotknuté a stále majú svoju plnú chuť a vôňu. Tieto vrecká sú najlepšie na varenie vo vákuu, pretože sú odolné a pri zahrievaní odolajú popáleniu.

Aby sme zaručili veľmi úspešný zážitok z varenia, ponúkame vám všetko, čo potrebujete pre varenie sous-vide, od varičov sous-vide až po všetko príslušenstvo od renomovaných spoločností ako Severin a Zwilling.