odpocet
4 dni
22 hodín
53 minút
41 sekúnd

Univerzálne a klasické panvice

Zobraziť filtre
Zobraziť filtre
Zoradiť podľa
50 položiek celkom
Čierná Zrušiť filtre
Oceľová panvica CARBONE PLUS 28 cm, de Buyer
–9 %
€59,40
€65,99
DB511028
Súprava panvíc PERMADUR INSPIRE 24 cm/28 cm s otočkou, WMF
–13 %
WM546034021
Univerzálna panvica BLUE CARBON 28 cm, modrá oceľ, de Buyer DB3502409
Univerzálna panvica BLUE CARBON 26 cm, modrá oceľ, de Buyer DB3502408
Univerzálna panvica CERADUR PROFI 20 cm, WMF
€71
WM744206021
Panvica CHOC EXTREME LOQY 24 cm, čierna, hliník, de Buyer
–18 %
€124,90
€153
DB836424
Vonku panvica na vyprážanie FP25 25 cm, liatina, Petromax PET730560
Univerzálna panvica EDO 20 cm, 1 l, čierna, Alessi
–5 %
€76
€80,69
ALPU11320B
Kategory
Univerzálna panvica BLUE CARBON 32 cm, modrá oceľ, de Buyer DB3502410
Mini panvica na vyprážanie 14 cm, De Buyer
–8 %
€30,50
€33,49
DB814014
Univerzálna panvica CENIT 28 cm, Fissler
€63,90
FS45300281000
Nepriľnavá panvica CENIT 20 cm, Fissler
€42,61
FS45300201000
Nepriľnavá panvica ADAMANT COMFORT 28 cm, 3,2 l, Fissler FS159105281000
Panvica CHOC EXTREME LOQY 28 cm, čierna, hliník, de Buyer
–25 %
€142,90
€193
DB836428
Panvica na soté EDO 28 cm, čierna, Alessi
€120
ALPU11428B
Hore
Ďalšie produkty

Panvice – na ktorých panviciach je najlepšie vyprážať?

Panvice sú nevyhnutnosťou v každej kuchyni. Najbežnejšími typmi panvíc sú hliníkové, nerezové, medené alebo liatinové panvice. Každý z materiálov má svoje vlastné charakteristiky a výhody, ktoré si môžete prečítať nižšie alebo v našom kompletnom sprievodcovi o panviciach tu.

Aké sú najlepšie panvice a na aký typ jedla sú vhodné?

  • panvice z nehrdzavejúcej ocele: pre takmer všetky druhy potravín, ktoré chcete vyprážať alebo upiecť, sú prakticky nezničiteľné a materiál ponúka vynikajúcu distribúciu tepla
  • hliníkové panvice sú najlepšie na opekanie jednotlivých porcií mäsa, steakov, hamburgerov alebo smaženie vajec. Hliníkové panvice sú ľahké a veľmi dobre rozvádzajú teplo, ale nezabúdajte, že neudržujú teplo veľmi dobre, takže keď pridáte jedlo do horúcej panvice, teplota bude kolísať
  • liatinové panvice sú najlepšie na steaky, ale aj na vyprážanie a opekanie rôznych druhov jedál. Napriek tomu by ste mali pamätať na to, že ich nepoužívajte na jedlá, ako sú paradajky a iné kyslé prísady, jemné ryby, vajcia alebo lepkavé dezerty
  • medené panvice sa rýchlo zohrejú a vychladnú, krásne vyzerajú a sú skvelou ozdobou každej kuchyne, sú ideálne na varenie jedál, ktoré vyžadujú stabilné teplo a presnú reguláciu teploty (pre ryby, omáčky alebo sladkosti, ako je karamel), ale nemali by sa používať s kyslými prísadami, ako je citrónová šťava, víno alebo paradajky

Nákup správnej panvice závisí aj od toho, aké jedlo zvyčajne vyprážate, aký druh sporáka používate a pre koľko ľudí zvyčajne varíte.

Sú nepriľnavé panvice vhodné na vyprážanie a prečo ich profesionálni kuchári nenávidia?

Nepriľnavé panvice sú veľmi pohodlné a ľahko sa používajú a mnohí ľudia ich radi používajú na najrôznejšie kulinárske úlohy vrátane vyprážania, opekania alebo dusenia. Napriek tomu musíte vedieť, že sú zvyčajne veľmi jemné a je ľahké zničiť ich nepriľnavý povrch použitím nesprávneho kuchynského náradia alebo príliš silných abrazívnych chemikálií. To je dôvod, prečo ich profesionálni kuchári nepoužívajú v profesionálnych kuchyniach alebo v reštauráciách, kde sa neustále používajú panvice.

Nepriľnavé panvice sú stále skvelé nástroje na domáce použitie a kombinácia nehrdzavejúcej ocele a nepriľnavej funkčnosti je ideálna pre všetky typy domácich kuchárov vrátane úplných začiatočníkov. Používajte svoje nepriľnavé panvice, najmä na vaječné jedlá, zeleninu, hydinu a jemné ryby.

Ako často by ste mali vymieňať nepriľnavé panvice?

Podľa niektorých všeobecných pravidiel by ste ich mali vymeniť približne každých päť rokov, ale z času na čas sa musíte na panvicu pozrieť, a ak si všimnete, že je zdeformovaná, poškriabaná alebo zmenená farba, mali by ste ju okamžite prestať používať.

p>

Ktoré panvice sú najlepšie?

V Kuline nájdete množstvo spoľahlivých a kvalitných panvíc od známych výrobcov ako Zwilling, Fiskars, Fissler, Woll alebo WMF. Výber závisí od toho, aký materiál preferujete a koľko peňazí chcete do svojej panvice investovať. Vyberte si Tefal, ak hľadáte lacnú nepriľnavú panvicu, alebo prejdite na de Buyer, ak si môžete dovoliť prémiovú panvicu od legendárneho francúzskeho výrobcu.

Ako sa starať o panvice?

Ak ste investovali peniaze do kvalitnej panvice, mali by ste sa o ňu starať vhodným spôsobom, ktorý zabezpečí jej dlhé a zdravé používanie. Ako udržiavať panvicu? Dodržiavajte tieto jednoduché pravidlá, aby ste si svoje panvice užili dlho:

  • na nepriľnavé panvice používajte iba silikónové náčinie,
  • panvice vždy umývajte ručne, nepoužívajte silné čistiace prostriedky ani drhnutie,
  • osušte svoje panvice ihneď po ich umytí,
  • vyhýbajte sa veľkým zmenám teploty (nikdy nepokladajte horúcu panvicu pod studenú vodu),
  • snažte sa vyhnúť kyslým potravinám a aerosólovým sprejom na varenie,
  • po vysušení panvicu potrite tenkou vrstvou oleja,
  • správne skladujte panvice

Navštívené produkty