Varešky, naberačky, obracačky a špachtle
Kuchynské náradie – vaše základné kuchynské náradie
Čo je to kuchynský riad?
Kuchynské náčinie zohráva kľúčovú úlohu pri príprave jedál a je nástrojom používaným pri príprave jedál, varení a podávaní.
Sú to potrebné nástroje, vďaka ktorým je príprava jedál jednoduchšia, rýchlejšia a efektívnejšia. Niektoré z bežných kuchynských nástrojov sú nasledovné:
- Lyžica na miešanie sa používa na miešanie jedál hustej textúry, ako je napríklad cesto.
- Súprava kuchynského náčinia , ktorá často obsahuje rôzne lyžice, naberačky, vidličky, obracačky atď.
- Obracačka : Obracačka sa používa na rýchle obracanie potravín, ako je omeleta, palacinka alebo kúsok ryby.
- Štrbinová lyžica umožňuje odtok tekutiny, vďaka čomu je ideálny na odkvapkávanie zeleniny, naberanie jedla z duseného mäsa alebo polievky
- Kefku na pečivo môžete použiť na natieranie marinád, rozpusteného masla alebo vajca na jedlo pred pečením.
- Pretláčač zemiakov sa používa na drvenie mäkkých jedál v receptoch, ako je zemiaková kaša, jablková omáčka a smažená fazuľa.
- Nátierky na palacinky sa používajú na natieranie cesta na strojoch na palacinky.
- Kuchynská lopatka sa používa na varenie a pečenie (natieranie, miešanie, obracanie atď.)
- Kuchynské naberačky sa používajú na servírovanie polievok, duseného mäsa a iných tekutín.
Existuje niekoľko ďalších kuchynských nástrojov, z ktorých každý má odlišné využitie. Špecifické kulinárske úlohy a preferencie šéfkuchára určia druh potrebného vybavenia.
Aké materiály sa používajú na výrobu kuchynského náradia?
Na výrobu kuchynského náradia sa môže použiť niekoľko materiálov. Výber závisí od povrchu, s ktorým ich chcete použiť (povrch panvice, hrnca alebo kuchynskej misy), ale najtypickejšie materiály používané na výrobu kuchynského náradia sú:
- Plast: Plastové náčinie je ľahké a cenovo dostupné. Ak sú vystavené nadmernému teplu, môžu sa roztaviť alebo deformovať, ale sú ideálne na použitie s nepriľnavým riadom.
- Nehrdzavejúca oceľ: Nehrdzavejúca oceľ je robustný, nehrdzavejúci a hygienicky bezpečný materiál. Odolnosť nehrdzavejúcej ocele ho robí ideálnym pre použitie s vysokoteplotnými kulinárskymi spotrebičmi.
- Nylon: Nylonové kuchynské vybavenie je odolné voči poškriabaniu a teplu. Sú ľahké a lacné, ale ak sú vystavené intenzívnemu teplu, môžu sa roztaviť alebo deformovať.
- Silikón: Tento materiál je ideálny na použitie s nepriľnavým riadom, pretože je odolný voči teplu a nepriľne. So silikónovým kuchynským riadom sa vaše hrnce a panvice nepoškriabu.
- Drevo: Drevený riad je bezpečný pre nepriľnavé povrchy a nepoškriabe vaše hrnce a panvice. Pri vhodnej údržbe môžu vydržať veľmi dlhú dobu a sú tiež odolné voči teplu.
Môžete si tiež pozrieť nášho nákupného sprievodcu o najlepších 10 kuchynských základoch , aby ste zistili, do ktorých ďalších kuchynských potrieb sa oplatí investovať.