Vykosťovacie nože

19 položiek celkom
Nôž na vykosťovanie SEBRA 16 cm, Forged
€68
FORGEDSDV625037
Nôž na krájanie / lúpanie ROSE WOOD DAMASCUS 7 cm, Dellinger DNGRXZB27RW3
Vykosťovací nôž SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 13 cm, Dellinger DNGRKHOK55B
Nôž na vykosťovanie 15 cm, Victorinox
€22,97 –8 %
€21
VN5666315
Nôž na vykosťovanie CLASSIC 14 cm, Wüsthof
€94
WU4602
Nôž na vykosťovanie CLASSIC 16 cm, Wüsthof
€104
WU4603
Nôž na krájanie / lúpanie GO FOR GOLD 7 cm, F.DICK
€60,99 –5 %
FDCK814460780
Nôž na vykosťovanie CLASSIC IKON CREME 14 cm, Wüsthof WU46160
Nôž na krájanie / lúpanie OLIVE 8,5 cm, Forged
€50,73
FORGEDSDV305102
Nôž na vykosťovanie FOUR STAR 14 cm, Zwilling
€76,17
ZW31086141
Vykosťovací nôž CARBON FRAGMENT 15 cm, čierny, Dellinger DNGRH140B
Vyrezávací nôž GO FOR GOLD, 21 cm, F.DICK
€111 –11 %
€98
FDCK814562180
Nôž na krájanie / lúpanie 1905 9 cm, F.Dick
€58,31
FDCK8194709
Nôž na krájanie / lúpanie SEBRA 8,5 cm, Forged
€50,73
FORGEDSDV625006
Nôž na krájanie / lúpanie PINK SPIRIT 9 cm, ružová, F.DICK FDCK817470979
Nôž na krájanie / lúpanie UTILITY SAMURAI 13 cm, Dellinger DNGRSXLKHP5U
Nôž na krájanie SAMURAI 10 cm, Dellinger
€41
DNGRSXLKHP35

Vykosťovacie nože – presne to, čo potrebujete na vykosťovanie mäsa

Čo je to vykosťovací nôž?

Vykosťovací nôž je typ kuchynského noža s dlhou, tenkou a ohybnou čepeľou s ostrým hrotom. Ak sa používa na vykosťovanie kusov mäsa, rýb a hydiny a na odstraňovanie kože z mäsa a rýb. Vykosťovacie nože musia byť extrémne ostré a čím dlhšie zostanú ostré, tým sú odolnejšie.

Ako sa mám starať o svoj vykosťovací nôž?

Napriek tomu, že väčšina vykosťovacích nožov je vyrobená z nehrdzavejúcej ocele, ktorá je primerane odolná voči hrdzi, voda môže stále interagovať s čepeľou alebo drevenou rukoväťou. Preto je vhodné vaše vykosťovacie nože ihneď po použití ručne vyčistiť a vysušiť, ako by ste to mali urobiť pri väčšine vašich kuchynských nožov. Po vyčistení by ste mali nôž správne uložiť aj tak, že ho umiestnite do bloku na nože alebo na magnetický stojan .

Ako udržím vykosťovací nôž ostrý?

Aby ste si zachovali ostrosť čepele noža na vykosťovanie, musíte pamätať na dve veci.

  • používanie dosky na krájanie šetrnej k nožom, ktorá váš nôž neotupí. Drevená alebo bambusová doska na krájanie alebo doska na krájanie z kvalitného plastu je tou najlepšou voľbou a nájdete ich v Kulina
  • pravidelne ostrite svoj vykosťovací nôž. Jeho nezúbkovanú čepeľ môžete nabrúsiť pomocou brúska na nože dostupného v Kulina
  • nikdy neumiestňujte vykosťovací nôž do umývačky riadu. Čepeľ opláchnite v teplej mydlovej vode, prejdite mäkkou handričkou po jej okraji a ihneď ju osušte

Čo odlišuje filetový nôž od vykosťovacieho noža?

Filetovacie nože sú známe svojou flexibilitou a čepeľou ostrou ako žiletka a sú určené na rezanie rýb a odstraňovanie kostí. Vykosťovacie nože sú lepšou voľbou pre tvrdšie mäso, ako je bravčové, hovädzie alebo kuracie mäso.

V našom internetovom obchode môžete získať špičkové vykosťovacie nože od výrobcov ako F. DIKCK, Wusthofa Dellinger. Ak vo svojej kuchyni pripravujete veľa mäsa, mali by ste sa pozrieť na niektoré z našich odolnejších čepelí vrátane mäsiarskych a sekacích nožov a prečítať si nášho sprievodcu nákupom na kuchynských nožoch tu.