Zapekacie misky a ramekiny

10 položiek celkom

Ramekins - skvelé jednoporcové jedlá

Tradičná definícia ramekinu je malá keramická alebo sklenená jednoporcová miska s rovnými stranami, ktorá sa používa na pečenie a servírovanie. Ramekins sa často používa pri príprave dezertov, ako sú crème brûlées, crumble a tvarohové koláče, ale aj na malé porcie slaných jedál. Ramekins je možné použiť aj na podávanie malých porcií jedla počas večierkov a banketov.

Aké sú výhody pečenia v ramekine?

Keďže ramekiny majú vo všeobecnosti valcový tvar a malé rozmery, sú ideálne na pečenie jednoporciových dezertov. Sú vhodné do mikrovlnnej rúry, rúry a umývačky riadu a fungujú dobre ako formy na koláče alebo maffiny. Ramekins sú ideálne pre suflé a iné lahodné dezerty, ktoré môžete podávať priamo z rúry na stôl. Dobrú chuť!

Kreatívni kuchári používajú ramekiny na dipy, koláče a dokonca aj krémové polievky. Sú tiež ideálne na servírovanie občerstvenia, ako sú orechy alebo sušené ovocie.

Ramekins sú tiež užitočné pre tých ľudí, ktorí žijú sami alebo len s partnerom. Zbytočné pečenie ďalších porcií jedla, ktoré vám v chladničke bude sedieť celé dni, je totiž nielen stratou času, ale aj plytvaním jedlom. Varenie s nulovým odpadom je nielen ekonomické, ale aj dobré pre životné prostredie.

Sú ramekiny odolné?

Ramekins sú vyrábané tak, aby boli opakovane použiteľné a odolné. Sú tiež odolné voči vysokým teplotám, čo z nich robí všestranný kuchynský riad skvelý na varenie, pečenie a chladenie. Len pomyslite na všetky tie nádherné veci, ktoré by ste mohli vyrobiť – jednotlivé čokoládové torty, créme brulées, tiramisu a peny, aby sme vymenovali aspoň niektoré. Na čo čakáte? Pozrite sa, čo vám Kulina ponúka, a začnite hneď. Potom sa pohodlne usaďte a vychutnajte si výsledky svojho kulinárskeho úsilia s rodinou a priateľmi.

Kulina ponúka ramekiny v rôznych štýloch – vrátane tých, ktoré vyrobili Bitz a Revol. Revol je francúzska spoločnosť, ktorá je známa vysokou kvalitou svojich produktov.

Je potrebné si ramekiny pred pečením vopred pripraviť?

Väčšina ramekinov je pomerne malá. Vďaka tomu sa teplo v rúre ľahko dostane do stredu zmesi. Aby sa váš dezert nepripálil, nepripiekol alebo neprevaril, je vhodné vložiť ramekin do vodného kúpeľa. Vo všetkých prípadoch si vopred prečítajte pokyny výrobcu. Niektoré ramekiny sú dokonca bezpečné pre tlakový hrniec alebo použiteľné v mikrovlnkách.