odpocet
1 deň
7 hodín
6 minút
38 sekúnd
Zobraziť filtre
Zobraziť filtre
Zoradiť podľa
90 položiek celkom
Kuchársky nôž BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH164
Kuchársky nôž GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH166
Japonský nôž tanto RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
€104
FDCK8175321
Kuchársky nôž BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH167
Japonský kuchársky nôž SUJIHIKI 24 cm, Dellinger DNGRSXL9309
Kuchársky nôž SAMURAI 20 cm, Dellinger
€131
DNGRSXLKHP8
Japonský Santoku nôž 5000MCD 67 18 cm, javor, Miyabi MB34404181
Japonský kuchársky nôž KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger DNGRSXL2005
Srbský kuchynský nôž VG-10 ZED ONE 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKH35
Japonský kuchársky nôž PETTY 15 cm, Dellinger DNGRSXL9302
Kuchársky nôž RED CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger DNGRKH165
Kategory
Japonský Santoku nôž FIBRE KARBON 2 17 cm, de Buyer
–28 %
€81,34
€114
DB428117
Nôž na zeleninu SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Japonský Santoku nôž 17 cm, Victorinox
€89,39
VN6852017G
Japonský nôž SHOTOH 13 cm, hnedá, Lion Sabatier
–10 %
€22
€24,59
LS3502346
Japonský nôž RESIN FUTURE 15 cm, modrý, Dellinger DNGRH190
Japonský nôž na zeleninu SHOTOH 4000FC 13 cm, Miyabi MB33951141
Japonský nôž RESIN FUTURE 15 cm, červený, Dellinger DNGRH192
Japonský nôž Gyutoh 5000MCD 24 cm, Miyabi
€527
MB34373241
210451 japonsky nuz gyuto harukaze professional 20 cm cerna dellinger DNGR8594195884092
Japonský sekáčik na mäso NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi MB33952171
Hore
Ďalšie produkty

Japonské nože - ostré ako meč

Aké sú nože japonského štýlu?

Japonské nože majú dlhú a tenkú čepeľ s ostrou špičkou a pôvodne sa používali na krájanie tenkých plátkov surových rýb a prípravu sushi. Sú ľahšie, v ruke sú vyváženejšie a sú ideálne pre presné úlohy. Sú vyrobené z tvrdšej a tenšej ocele - nehrdzavejúcej ocele alebo haganu, čo je rovnaký druh ocele, z ktorej sa vyrábajú japonské meče. Rukoväte japonských nožov sú vyrobené z tvrdého dreva.

Na čo sa používajú japonské nože?

Japonské nože - vďaka svojej dlhej, tenkej čepeli - sa dajú použiť na krájanie rýb alebo veľkých kusov mäsa (najmä na steaky). Existuje mnoho typov špecifických japonských nožov (napríklad Gyutou, Yanagi, Usuba alebo Deba), ktoré možno použiť na všetky presné úlohy od vykosťovania kurčaťa cez filetovanie rýb až po tenké plátky akejkoľvek zeleniny.

V Kulina nájdete kvalitné japonské nože od spoľahlivých značiek ako Dellinger alebo MIYABI. Môžete si tiež vybrať kované japonské nože holandskej značky Forged alebo si pozrieť naše najpredávanejšie japonské nože tu.

Ako nabrúsiť japonský nôž?

Japonské nože môžu byť obojstranné alebo jednobřité (tradičné). Sú vyrobené z tvrdej ocele, ktorá sa v skutočnosti ľahšie brúsi ako mäkká oceľ používaná na westernové nože. Na nabrúsenie noža v japonskom štýle potrebujete brúsny kameň. Môžete tiež vziať svoj nôž k špecialistovi.

Ako sa starať o japonský nôž?

Japonské nože sú dosť investíciou, takže ak chcete, aby vám japonský nôž vydržal veky, uistite sa, že pri čistení a skladovaní nožov dodržiavate tieto jednoduché pravidlá:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • pri rezaní japonským nožom nerežte priamo na tvrdých povrchoch, ako je kamenná pracovná doska, nerezový drez, tanier alebo na doštičkách zo skla, keramiky, bambusu a iných tvrdých látok. Mäkká plastová doska na krájanie je najlepšia
  • nôž skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok na nože alebo puzdro na nože.
  • pravidelne brúste nôž