odpocet
5 dni
5 hodín
17 minút
9 sekúnd

Japonské nože

Zobraziť filtre
Zobraziť filtre
Zoradiť podľa
80 položiek celkom
1 ks Zrušiť filtre
Nôž na zeleninu SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS 17 cm, Dellinger
–20 %
DNGRKHOK7C
Japonský nôž na chlieb 5000MCD 23 cm, Miyabi
–10 %
€451
€502
Promo
MB34376231
Japonský sekáčik na mäso NAKIRI 4000FC 17 cm, Miyabi
–10 %
€162
€180
Promo
MB33952171
Kuchársky nôž BROWN CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
–20 %
€101
€127
Promo
DNGRKH167
Japonský nôž Gyutoh 5000MCD 24 cm, Miyabi
–10 %
€474
€527
Promo
MB34373241
Japonský nôž na zeleninu SHOTOH 5000FCD, 11 cm, Miyabi
–10 %
€147
€164
Promo
MB34680111
Kuchársky nôž GOLD CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
–20 %
€101
€127
Promo
DNGRKH166
Japonský nôž na mäso GYUTOH 5000MCD 67 24 cm, javor, Miyabi
–10 %
MB34401241
Nôž na krájanie KITA NORTH DAMASCUS 20,5 cm, Dellinger
–20 %
€101
€127
Promo
DNGRSXLKH134
Nôž Yanagiba RED SPIRIT 24 cm, F.Dick
–15 %
€74,82
€88,03
Promo
FDCK8175724
Japonský nôž tanto RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
–15 %
€88,40
€104
Promo
FDCK8175321
Japonský nôž na zeleninu SHOTOH 4000FC 13 cm, Miyabi
–10 %
€143
€159
Promo
MB33951141
Kategory
Japonský Santoku nôž 17 cm, Victorinox
–15 %
€75,98
€89,39
Promo
VN6852017G
Japonský nôž SHOTOH 13 cm, hnedá, Lion Sabatier
–20 %
€19,67
€24,59
Promo
LS3502346
Japonský Santoku nôž 5000MCD 67 18 cm, javor, Miyabi
–10 %
€483
€537
Promo
MB34404181
Japonský kuchársky nôž SUJIHIKI 24 cm, Dellinger
–20 %
€282
€353
Promo
DNGRSXL9309
Japonský kuchársky nôž KANETSUGU MIYABI ISSHIN 21 cm, Dellinger
–20 %
DNGRSXL2005
Kuchársky nôž SAMURAI 20 cm, Dellinger
–20 %
€104
€131
Promo
DNGRSXLKHP8
Japonský nôž na mäso GYUTOH 4000FC 20 cm, Miyabi
–10 %
€162
€180
Promo
MB33951201
Japonský nôž RESIN FUTURE 15 cm, modrý, Dellinger
–20 %
€59,99
€74,99
Promo
DNGRH190
Japonský nôž RESIN FUTURE 15 cm, červený, Dellinger
–20 %
€59,99
€74,99
Promo
DNGRH192
Kuchársky nôž BLUE CHEF KIRITSUKE 20,5 cm, Dellinger
–20 %
€103
€129
Promo
DNGRKH164
210571 japonsky nuz kiritsuke super gou 20 cm cervena yaxell
–20 %
YAX37134
Hore
Ďalšie produkty

Japonské nože - ostré ako meč

Aké sú nože japonského štýlu?

Japonské nože majú dlhú a tenkú čepeľ s ostrou špičkou a pôvodne sa používali na krájanie tenkých plátkov surových rýb a prípravu sushi. Sú ľahšie, v ruke sú vyváženejšie a sú ideálne pre presné úlohy. Sú vyrobené z tvrdšej a tenšej ocele - nehrdzavejúcej ocele alebo haganu, čo je rovnaký druh ocele, z ktorej sa vyrábajú japonské meče. Rukoväte japonských nožov sú vyrobené z tvrdého dreva.

Na čo sa používajú japonské nože?

Japonské nože - vďaka svojej dlhej, tenkej čepeli - sa dajú použiť na krájanie rýb alebo veľkých kusov mäsa (najmä na steaky). Existuje mnoho typov špecifických japonských nožov (napríklad Gyutou, Yanagi, Usuba alebo Deba), ktoré možno použiť na všetky presné úlohy od vykosťovania kurčaťa cez filetovanie rýb až po tenké plátky akejkoľvek zeleniny.

V Kulina nájdete kvalitné japonské nože od spoľahlivých značiek ako Dellinger alebo MIYABI. Môžete si tiež vybrať kované japonské nože holandskej značky Forged alebo si pozrieť naše najpredávanejšie japonské nože tu.

Ako nabrúsiť japonský nôž?

Japonské nože môžu byť obojstranné alebo jednobřité (tradičné). Sú vyrobené z tvrdej ocele, ktorá sa v skutočnosti ľahšie brúsi ako mäkká oceľ používaná na westernové nože. Na nabrúsenie noža v japonskom štýle potrebujete brúsny kameň. Môžete tiež vziať svoj nôž k špecialistovi.

Ako sa starať o japonský nôž?

Japonské nože sú dosť investíciou, takže ak chcete, aby vám japonský nôž vydržal veky, uistite sa, že pri čistení a skladovaní nožov dodržiavate tieto jednoduché pravidlá:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • pri rezaní japonským nožom nerežte priamo na tvrdých povrchoch, ako je kamenná pracovná doska, nerezový drez, tanier alebo na doštičkách zo skla, keramiky, bambusu a iných tvrdých látok. Mäkká plastová doska na krájanie je najlepšia
  • nôž skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok na nože alebo puzdro na nože.
  • pravidelne brúste nôž