Japonský nôž na mäso GYUTOH 6000MCT, 16 cm, MIYABI
Kód: MB34073161Súvisiaci tovar
Podrobný popis
"Každý japonský šéfkuchár verí, že jeho duša sa stane súčasťou noža presne od okamihu, keď s ním začne pracovať. Nikdy by ste nemali vložiť svoju dušu do umývačky!"
Masaharu Morimoto, expert na japonskú kuchyňu a šéfkuchár
Extrémne ostrý japonský nôž GYUTOH je pôsobivý svojou stabilnou čepeľou v autentickom japonskom tvare. Nôž disponuje mimoriadnou silou rezu a je ideálny na krájanie mäsa. Vyšší hrot je optimálny na kolískový/kĺzavý štýl krájania. 16 cm dlhá čepeľ, záštita s jemným prechodom a robustná ergonomická rukoväť zaistia, že máte nad rezaním úplnú kontrolu. Nôž GYUTOH si svoju obľubu získal aj medzi šéfkuchármi západného štýlu varenia.
Špecifikácia: dĺžka čepele 16 cm, dĺžka rukoväte 14,2 cm, váha 0,187 kg
Rad nožov MIYABI 6000MCT kombinuje dokonalú funkčnosť, jedinečný dizajn a estetiku. Ich impozantné vlastnosti ocení každý profesionál, ako aj nadšený kuchársky nováčik. Japonské nože sú unikátne predovšetkým konštrukciou čepele a rukoväte. Každý jednotlivý nôž je výsledkom autentickej majstrovskej práce z „mesta nožov“ Seki. Extrémne tvrdé jadroz práškovej ocele Micro Carbide MC63 je uložené v 2 vrstvách ocele. Špeciálna povrchová úprava čepele Tsuchime je ručne tepaná, štruktúrovaný povrch vytvára funkčný a originálny vzhľad. Tsuchime sa v Japonsku prirovnáva k Mesiacu odrážajúcemu sa na hladine oceánu. Vzniknuté priehlbne efektívne zabraňujú prilepeniu krájaných surovín a nôž je extrémne výkonný. Kvôli dosiahnutiu ešte lepších vlastností ocele bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je zmrazená pri -196 ° C. Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 63 Rockwella. Nôž je symetricky ručne brúsený. Ručné tradičné ostrenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, pri ktorom je nôž najprv brúsený pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a finálne je ostrie doleštené koženým honovacím remeňom. Robustná rukoväť z exotického dreva Cocobolo Pakka je nielen dokonale vyvážená, ale aj tvarovo stabilná. Tmavý odtieň dreviny vzbudzuje luxusný dojem. Použitý prírodný materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k prírode. Sofistikované zdobenie rukoväte spočíva v detailoch ázijského štýlu – pätka s logom z nehrdzavejúcej ocele, mozaikovo štruktúrovaný ozdobný čap a zlatá a červená linka prinášajú silný estetický zážitok.
- Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63
- Tvrdosť 63 Rockwella
- CRYODUR® – unikátny spôsob kalenia mrazom/temperovanie
- 3 vrstvy ocele
- Tsuchime povrch čepele – ručne tepaný
- Autentický, úzky japonský tvar
- Symetrický výbrus
- Honbazuke unikátne trojfázové ručné brúsenie
- Vysoká retencia ostria, odolnosť proti korózii a optimálna pružnosť
- Ergonomická a tvarovo stabilná rukoväť z exotického dreva Cocobolo Pakka
- Dokonalé vyváženie umožní pohodlnú prácu s nožom
- Pätka s logom z nehrdzavejúcej ocele
- Nesmie sa umývať v umývačke riadu
Krása a precíznosť sú hlavné črty japonskej kultúry, rovnakú filozofiu ctí aj značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožiarstva, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardnou úrovňou nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla svoje portfólio rozšíriť o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v centre japonského nožiarskeho priemyslu.
Výroba japonských mečov je v Zemi vychádzajúceho slnka tradícií už dlhé storočia. Samurajské meče boli a sú obdivované kvôli svojej jedinečnej elegancii, ostrosti, krásu a technickú dokonalosť. Precízne spracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepeľou sú dôstojným nasledovníkom tejto tradície. Ohromujúca, bezmála „chirurgická“ ostrosť nožov zachová štruktúru používaných surovín. Buďte nároční ako japonskí šéfkuchári a vaším cieľom vždy bude dokonale vyzerajúci chutný pokrm.
Odporúčania a údržba:
- Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napr. zmrazené potraviny
- Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou
- Zabráňte ohýbaniu noža
- Pre zachovanie ostrosti je vhodné po použití nôž ručne umyť šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď osušiť
- Chráňte ostrie pred nárazom
- Ak nôž dlho nepoužívate, je vhodné zabaliť ho do suchej textílie alebo novinového papiera. Olej z tlačiarenskej černe, použitej na novinovom papieri, ochráni čepeľ pred možnou koróziou
- Čepeľ môžete v rámci ochrany utrieť handričkou namočenou v oleji, zvýši sa tým odolnosť proti korózii
- Skladujte nôž na bezpečnom mieste
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 0.35 kg |
Rozmer: | 16 cm |
Dĺžka čepele: | 16 cm |
Počet kusov: | 1 ks |
Typ produktu: | Japonský a Santoku nôž |
Séria: | MIYABI 6000MCT |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Výrobca: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia. |