Japonský nôž na mäso GYUTOH 5000MCD 67 20 cm, javor, Miyabi
Kód: MB34401201Súvisiaci tovar
Podrobný popis
"K tomu, aby vás varenie začalo baviť si musíte najprv zaobstarať naozaj dobrý nôž."
Rokusaburo Michiba, odborník na japonskú kuchyňu a šéfkuchár
Mimoriadne ostrý japonský nôž GYUTOH zaujme stabilnou čepeľou v autentickom japonskom tvare. Nôž má výnimočnú reznú silu a je ideálny na krájanie mäsa na plátky a kocky. Vyšší hrot je optimálny na krájanie v štýle kolísky/kĺzačky. 20 cm dlhá čepeľ a pohodlná rukoväť v tvare písmena "D" vám zaručia, že budete mať krájanie plne pod kontrolou. Špecifický tvar záštity dokonale podporí ázijský úchop noža. Nôž GYUTOH si získal popularitu aj medzi kuchármi západného štýlu.
Špecifikácie: dĺžka čepele 20 cm, dĺžka rukoväte 11,4 cm, hmotnosť 196 g
Nástroj zo série MIYABI 5000MCD 67 je vhodným kandidátom na osobný nôž na celý život. Trblietavý damascénsky vzor mrazivých kvetov čepele je neopakovateľný a bude symbolizovať vašu individualitu. Živý vzor sa voľne odráža v drevenej rukoväti a vytvára umelecké dielo, ktoré vzbudzuje rešpekt a pokoru.
Každý jednotlivý nôž je výsledkom autentického remeselného spracovania z "mesta nožov" Seki. Tradičné remeselné spracovanie a moderná technológia priniesli najvyššiu možnú kvalitu medzi komerčne vyrábanými nožmi. Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC66 je obalené 132 vrstvami ocele dvoch rôznych tvrdostí. Špeciálna povrchová úprava čepele dodáva čepeli vrstvenú štruktúru, vďaka ktorej má každý nôž originálny nenapodobiteľný damascénsky kvetinový vzor. Na dosiahnutie ešte lepších vlastností ocele sa použil jedinečný proces kalenia CRYODUR®, počas ktorého sa oceľ zmrazuje pri teplote -196 °C. Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 66 Rockwella. Nôž je symetricky ručne naostrený v tvare písmena "V" pod uhlom 10°. Tradičné ručné ostrenie nožov Honbazuke je overené stovkami rokov práce majstrov nožiarov. Ide o viacfázový proces brúsenia, pri ktorom sa nôž najprv nabrúsi pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a nakoniec sa čepeľ vyleští koženým honovacím pásom. Vďaka klinovitému výbrusu čepeľ ľahko preniká do potravín. Klasická rukoväť v tvare písmena "D" je vyrobená zo stabilizovaného javorového dreva. Priznaný bohatý vzor dreva je na každom kuse jedinečný.
Použité materiály predstavujú koncentrovanú silu prírodných zdrojov. Textúra dreva odráža čas a prírodné živly a rozpráva osobitý príbeh. Kým zlatá mozaiková hlavica pripomína ozdobnú záštitu ikonických japonských mečov, ázijská reliéfna pätka obrazne spúta energiu noža.
- Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC66
- Extrémne vysoký obsah uhlíka
- Tvrdosť 66 Rockwella
- CRYODUR® - unikátna metóda kalenia mrazom / temperovanie
- 133 vrstiev ocele
- Damascénsky (kvetinový) dizajn
- Autentický, úzky japonský tvar
- Klinový rez v tvare písmena V
- Jedinečné trojfázové ručné brúsenie Honbazuke
- Čepeľ Katana Edge
- Vysoká retencia čepele, odolnosť proti korózií a optimálna flexibilita
- Pohodlná rukoväť v tvare D zo stabilizovaného javorového dreva
- Perfektné vyváženie pre pohodlnú manipuláciu s nožom
- Reliéfna pätka z nehrdzavejúcej ocele s logom
- Doživotná záruka na výrobné chyby čepele
- Nie je vhodný do umývačky riadu
Krása a precíznosť sú hlavnými znakmi japonskej kultúry, rovnakú filozofiu si ctí aj MIYABI značka zo Seki, centra japonských príborov, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING tak mohla rozšíriť svoje portfólio o výrobu vlastných autentických japonských nožov priamo v srdci japonského nožiarskeho priemyslu.
Výroba japonských mečov je v krajine vychádzajúceho slnka tradíciou už mnoho storočí. Samurajské meče boli a sú obdivované pre svoju jedinečnú eleganciu, ostrosť, krásu a technickú dokonalosť. Precízne vyrobené MIYABI nástroje s autentickými japonskými čepeľami sú dôstojným pokračovateľom tejto tradície. Ohromujúca, takmer "chirurgická" ostrosť nožov zachováva štruktúru použitých surovín. Buďte rovnako nároční ako japonskí kuchári a vaším cieľom bude vždy dokonale vyzerajúci chutný pokrm.
Odporúčania a údržba:
- Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napríklad mrazené potraviny
- Nevystavujte nôž dlhodobému kontaktu s vodou alebo soľou
- Vyhnite sa ohýbaniu noža
- Na zachovanie ostrosti sa odporúča nôž po použití ručne umyť jemným čistiacim prostriedkom a ihneď vysušiť
- Chráňte čepel pred nárazom
- Ak nôž nepoužívate dlhší čas, je vhodné ho zabaliť do suchej látky alebo novinového papiera. Olej používaný v tlačiarenskom stroji na noviny chráni ostrie pred možnou koróziou
- Čepeľ je možné v rámci starostlivosti utrieť handričkou namočenou v oleji, čím sa zvýši jej odolnosť voči korózií
- Skladujte nôž na bezpečnom mieste
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 0.56 kg |
Počet kusov: | 1 ks |
Typ produktu: | Japonský a Santoku nôž |
Séria: | MIYABI 5000MCD 67 |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Výrobca: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia. |