Japonský krájací nôž SUJIHIKI 5000MCD 67 24 cm, javor, Miyabi
Kód: MB34400241Súvisiaci tovar
Podrobný popis
"K tomu, aby vás varenie začalo baviť, si najprv musíte obstarať naozaj dobrý nôž."
Rokusaburo Michiba, expert japonskej kuchyne a šéfkuchár
Extrémne ostrý japonský nôž SUJIHIKI so štíhlou dlhou čepeľou vyniká v plátkovaní jemného mäsa. Nízka výška čepele znižuje trenie a nôž tak lepšie preniká mäsom. Ak jste doposiaľ pracovali s európskymi nožmi, prekvapí vás čepeľ svojou neobyčajnou jemnosťou. SUJIHIKI je japonskou zdokonalenou verziou západného filetovacieho noža. Bez väčšej námahy nakrájate na jemné plátky surové mäso a ryby. Neprekonateľnú geometriu noža oceníte aj pri porciovaní pečeného mäsa, šunky alebo pŕs z hydiny. Ak patríte k milovníkom hovädzieho carpaccia, mal by sa tento nôž stať povinnou výbavou vašej kuchyne. Komfortná skvele vyvážená brezová rukoväť tvaru "D" výborne sedí v ruke.
Odporúčanie: vzhľadom na jemnosť čepele, nie je tento nôž vhodný na prácu s mäsom obsahujúcim kosti.
Špecifikácia: dĺžka čepele 24 cm, dĺžka rukoväti 11,4 cm, hmotnosť 186 g
Nástroj z radu MIYABI 5000MCD 67 je tým správnym kandidátom na osobný nôž na celý život. Trblietavý damascénsky vzor mrazivých kvetov čepele je neopakovateľný a bude symbolizovať vašu individualitu. Živý vzor sa voľne zrkadlí do drevenej rukoväti a vytvára umelecké dielo, ktorý vzbudzuje rešpekt a pokoru.
Každý jednotlivý nôž je výsledkom autentickej majstrovskej práce z „mesta nožov“ Seki. Tradičná remeselná práca a moderné technológie umožnili vznik tej najvyššej možnej kvalite medzi komerčne vyrábanými nožmi. Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC66 je zapuzdrené v 132 vrstvách ocele dvoch rôznych tvrdostí. Špeciálna úprava čepele potvrdzuje štruktúru vrstiev, a každý nôž má tak originálny neopakovateľný damascénsky kvetinový vzor. Na dosiahnutie ešte lepších vlastností ocele bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je zmrazená pri -196° C. Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 66 Rockwella. Nôž je symetricky ručne brúsený do tvaru "V" v uhle 10 °. Ručné tradičné ostrenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, keď je nôž najprv naostrený pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a finálne je ostrie doleštené koženým honovacím remeňom. Vďaka klinovému výbrusu ostrie dobre preniká potravinami. Rukoväť klasického "D" tvaru je vyrobená zo stabilizovaného dreva javora. Bohatá kresba dreviny je na každom kuse jedinečná.
Použité materiály predstavujú koncentrovanú silu prírodných zdrojov. Zrnitosť dreva odráža čas aj pôsobenie živlov a vypovedá tak osobitý príbeh. Zlatistý mozaikový čap vám pripomenie ozdobnú záštitu ikonických japonských mečov a ázijská reliefna pätka obrazne spútava energiu noža.
- Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC66
- Mimoriadne vysoký obsah uhlíka
- Tvrdosť 66 Rockwella
- CRYODUR® – unikátny spôsob kalenia mrazom / temperovanie
- 133 vrstiev ocele
- Damascénsky (kvetinový) dizajn
- Autentický, úzky japonský tvar
- Klinový výbrus do tvaru "V"
- Honbazuke unikátne trojfázové ručné brúsenie
- Ostrie Katana Edge
- Vysoká retencia ostria, odolnosť proti korózii a optimálna pružnosť
- Pohodlná rukoväť tvaru "D" zo stabilizovaného javorového dreva
- Dokonalé vyváženie umožní pohodlnú prácu s nožom
- Reliéfna pätka s logom z nehrdzavejúcej ocele
- Doživotná záruka na výrobné chyby čepele
- Nevhodné do umývačky riadu
Krása a precíznosť sú hlavné črty japonskej kultúry, rovnakú filozofiu ctí aj značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožiarstva, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardnou úrovňou nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla svoje portfólio rozšíriť o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v centre japonského nožiarskeho priemyslu.
Výroba japonských mečov je v Zemi vychádzajúceho slnka tradícií už dlhé storočia. Samurajské meče boli a sú obdivované kvôli svojej jedinečnej elegancii, ostrosti, krásu a technickú dokonalosť. Precízne spracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepeľou sú dôstojným nasledovníkom tejto tradície. Ohromujúca, bezmála „chirurgická“ ostrosť nožov zachová štruktúru používaných surovín. Buďte nároční ako japonskí šéfkuchári a vaším cieľom vždy bude dokonale vyzerajúci chutný pokrm.
Odporúčania a údržba:
- Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napr. zmrazené potraviny
- Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou
- Zabráňte ohýbaniu noža
- Pre zachovanie ostrosti je vhodné po použití nôž ručne umyť šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď osušiť
- Chráňte ostrie pred nárazom
- Ak nôž dlho nepoužívate, je vhodné zabaliť ho do suchej textílie alebo novinového papiera. Olej z tlačiarenskej černe, použitej na novinovom papieri, ochráni čepeľ pred možnou koróziou
- Čepeľ môžete v rámci ochrany utrieť handričkou namočenou v oleji, zvýši sa tým odolnosť proti korózii
- Skladujte nôž na bezpečnom mieste
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 0.6 kg |
Počet kusov: | 1 ks |
Typ produktu: | Japonský a Santoku nôž |
Séria: | MIYABI 5000MCD 67 |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Výrobca: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia. |