Japonský Santoku nôž 5000MCD 18 cm, Miyabi
Kód: MB34374181Súvisiaci tovar
Podrobný popis
"Nôž každého kuchára predstavuje pohľad do jeho duše."
Rokusaburo Michiba, expert na japonskú kuchyňu a šéfkuchár
Extrémne ostrý nôž SANTOKU s autentickou japonskou čepeľou je najznámejším univerzálnym nožom ázijského typu. Právom sa nazýva ako nôž troch cností. Vyniká v krájaní, plátkovaní aj sekaní.Každý druhý nôž predaný v Japonsku je práve nôž SANTOKU. Ako hlavný nástroj japonského kulinárskeho umenia si tento nôž získal rýchle obľubu aj v Európe. Príprava japonského sushi sa stala trendovou záležitosťou a práve SANTOKU je ideálnym nožom na jeho prípravu. Široká a dlhá čepeľ s jemným ostrím umožní rovnomerné rozloženie sily a krájanie je tak presné a pohodlné. Vyššia fazeta znižuje trenie, krájanie je tak presnejšie. SANTOKU je dokonalým spoločníkom pri práci s mäsom, rybami, zeleninou a ovocím. Neprekonateľné vlastnosti nože oceníte napríklad pri krájaní cibule. Pohodlná rukoväť "D" skvele sedí v ruke. Špecificky tvarovaná záštita doplní ázijský úchop noža. SANTOKU je nevyhnutný pri príprave pokrmov ázijských receptúr.
Špecifikácia: dĺžka čepele 18 cm, dĺžka rukoväte 13,9 cm, hmotnosť 0,181 kg
Rad nožov MIYABI 5000MCD kombinuje dokonalú funkčnosť, ergonómiu a jedinečný dizajn. Každý jednotlivý nôž je výsledkom autentickej majstrovskej práce z „mesta nožov“ Seki. Tradičná remeselná práca a moderné technológie umožnili vznik tej najvyššej možnej kvality medzi komerčne vyrábanými nožmi. Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63 je uložené v 100 vrstvách ocele dvoch rôznych tvrdostí. Špeciálna úprava čepele odkrýva štruktúru vrstiev, a každý nôž má tak originálny neopakovateľný, damascénsky kvetinový vzor. Kvôli dosiahnutiu ešte lepších vlastností ocele bolo použité unikátne kalenie postupom CRYODUR®, počas ktorého je zmrazená pri -196 ° C. Výsledný materiál sa môže pochváliť extrémnou tvrdosťou 63 Rockwella. Nôž je symetricky ručne brúsený do tvaru "V" v uhle 19 °.Ručné tradičné brúsenie Honbazuke je overené stovkami rokov práce nožiarskych majstrov. Ide o viacfázový proces brúsenia, pri ktorom je nôž najprv brúsený pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a finálne je ostrie doleštené koženým honovacím remeňom.Vďaka klinovému výbrusu ostrie ľahko preniká potravinami. Rukoväť klasického "D" tvaru je vyrobená z brezy Masur. Štruktúra a zrnitosť dreviny je na každom kuse jedinečná. Použitý materiál dokonale symbolizuje japonskou úctu k prírode.Sofistikované zdobenie rukoväte spočíva v detailoch ázijského štýlu – pätka s logom z nehrdzavejúcej ocele, mozaikovo štruktúrovaný ozdobný čap a červená linka prinášajú silný estetický zážitok.
- Extrémne tvrdé jadro z práškovej ocele Micro Carbide MC63
- Tvrdosť 63 Rockwella
- CRYODUR® – unikátny spôsob kalenia mrazom/temperovanie
- 101 vrstiev ocele
- Damascénsky (kvetinový) dizajn
- Autentický, úzky japonský tvar
- Klinový výbrus do tvaru "V"
- Honbazuke unikátne trojfázové ručné brúsenie
- Ostrie Katana Edge
- Vysoká retencia ostria, odolnosť proti korózii a optimálna pružnosť
- Pohodlná rukoväť tvaru "D" z brezy Masur
- Dokonalé vyváženie umožní pohodlnú prácu s nožom
- Pätka s logom s nehrdzavejúcej ocele
- Doživotná záruka na výrobné vady čepele
- Nevhodný do umývačky riadu
Krása a precíznosť sú hlavné črty japonskej kultúry, rovnakú filozofiu ctí aj značka MIYABI z japonského Seki – centra japonského nožiarstva, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardnou úrovňou nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING si tak mohla svoje portfólio rozšíriť o vlastnú výrobu autentických japonských nožov a to priamo v centre japonského nožiarskeho priemyslu.
Výroba japonských mečov je v Zemi vychádzajúceho slnka tradícií už dlhé storočia. Samurajské meče boli a sú obdivované kvôli svojej jedinečnej elegancii, ostrosti, krásu a technickú dokonalosť. Precízne spracované nástroje MIYABI s autentickou japonskou čepeľou sú dôstojným nasledovníkom tejto tradície.Ohromujúca, bezmála „chirurgická“ ostrosť nožov zachová štruktúru používaných surovín.Buďte nároční ako japonskí šéfkuchári a vaším cieľom vždy bude dokonale vyzerajúci chutný pokrm.
Odporúčania a údržba:
- Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napr. zmrazené potraviny
- Nevystavujte nôž dlhému kontaktu s vodou alebo soľou
- Zabráňte ohýbaniu noža
- Pre zachovanie ostrosti je vhodné po použití nôž ručne umyť šetrným čistiacim prostriedkom a ihneď osušiť
- Chráňte ostrie pred nárazom
- Ak nôž dlho nepoužívate, je vhodné zabaliť ho do suchej textílie alebo novinového papiera. Olej z tlačiarenskej černe, použitej na novinovom papieri, ochráni čepeľ pred možnou koróziou
- Čepeľ môžete v rámci ochrany utrieť handričkou namočenou v oleji, zvýši sa tým odolnosť proti korózii
- Skladujte nôž na bezpečnom mieste
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 0.58 kg |
Rozmer: | 18 cm |
Dĺžka čepele: | 18 cm |
Počet kusov: | 1 ks |
Typ produktu: | Japonský a Santoku nôž |
Séria: | MIYABI 5000MCD |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Výrobca: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia. |