Japonský Santoku nôž 7000D 18 cm, Miyabi
Kód: MB34544181Súvisiaci tovar
Podrobný popis
"Nôž každého kuchára představuje pohľad do jeho duše."
Rokusaburo Michiba, odborník na japonskú kuchyňu a šéfkuchár
Mimoriadne ostrý nôž SANTOKU s autentickou japonskou čepeľou je najznámejší univerzálny nôž ázijského typu. Právom sa nazýva nožom troch cností. Vyniká pri krájaní, plátkovaní aj sekaní. Každý druhý nôž predaný v Japonsku je práve nôž SANTOKU. Ako hlavný nástroj japonského kulinárskeho umenia si tento nôž rýchlo získal popularitu aj v Európe. Príprava japonského sushi sa stala trendovou záležitosťou a práve SANTOKU je ideálny nôž na jeho prípravu. Široká a dlhá čepeľ s jemným ostrím umožňuje rovnomerné rozloženie sily, takže krájanie je presné a pohodlné. Vyššia fazeta znižuje trenie, krájanie je tak presnejšie. SANTOKU je dokonalým spoločníkom pri práci s mäsom, rybami, zeleninou a ovocím. Neprekonateľné vlastnosti noža oceníte napríklad pri krájaní cibule. Pohodlná ergonomická rukoväť perfektne padne do ruky. Tento nôž je pri príprave jedál podľa ázijských receptov nevyhnutný.
Špecifikácie: Dĺžka čepele 18 cm, dĺžka rukoväte 14 cm, hmotnosť 0,475 kg
Nože série MIYABI 7000D sa vyznačujú vysokou kvalitou spracovania - dôraz na estetiku je nepopierateľný už na prvý pohľad. Stabilná, ťažšia rukoväť v čiernej farbe v kombinácií s nehrdzavejúcou oceľou vytvára moderný vzhľad. Vyššia hmotnosť nožov a extrémna ostrosť tejto série umožňuje naplno využiť potenciál rezania vlastnou váhou noža. Hmotnosť tejto série je porovnateľná s hmotnosťou nožov západného štýlu, čo ocenia najmä tí, ktorí radi pracujú s ťažšími nástrojmi. Záštita je integrovaná ako súčasť čepele z jedného kusu ocele. Zabezpečuje správne rozloženie hmotnosti a presné a bezpečné ovládanie noža. Kovanie z nehrdzavejúcej ocele na ochrannej rukoväti plynule prechádza do rukoväte a zvyšuje jej pevnosť.
Jadro noža je vyrobené z ocele CMV60 s vysokou tvrdosťou , ktorá obsahuje kobalt, molybdén a vanád. Na dosiahnutie ešte lepších vlastností sa použil jedinečný proces kalenia CRYODUR®, počas ktorého sa oceľ zmrazuje pri teplote -196 °C. Výsledný materiál sa vyznačuje výnimočnou tvrdosťou. Damascénsky vzhľad pozostáva z ďalších 64 vrstiev nehrdzavejúcej ocele dvoch rôznych tvrdostí, vzor na každom noži je jedinečný. Tradičné ručné ostrenie nožov Honbazuke je overené stovkami rokov práce majstrov nožiarov. Ide o viacstupňový proces brúsenia, pri ktorom sa nôž najprv nabrúsi pomocou vertikálneho a horizontálneho rotujúceho brúsneho kameňa a nakoniec sa čepeľ vyleští koženým honovacím pásom. Symetrický brus a ostrie Katana Edge zaisťujú ľahké prenikanie surovinami. Ochranný kryt s výrezom zabraňuje skĺznutiu prstov na čepeľ.
Rukoväť v tvare D poskytuje dokonalú kontrolu nad rezom a účinnú oporu pri krájaní. Použitý kompozitný materiál Micarta má vzhľad dreva, ale je oveľa odolnejší voči kyslému prostrediu. Nože série MIYABI 7000D kombinujú japonskú kultúru nožov s ťažšou váhovou kategóriou západného štýlu.
- Extrémne tvrdé oceľové jadro CMV 60
- Oceľ s vysokým obsahom uhlíka
- Tvrdosť 60 Rockwell
- CRYODUR® - unikátna metóda kalenia mrazom / temperovanie
- 64 vrstiev ocele
- Damascénsky ("kvetinový") dizajn čepele
- Vykrojená záštita zvyšuje bezpečnosť používania
- Autentický, úzky japonský tvar
- Čepeľ Katana Edge
- Symetrický výbrus
- Honbazuke jedinečné trojfázové ručné brúsenie
- Vysoká retencia čepele, odolnosť proti korózií a optimálna flexibilita
- Pohodlná rukoväť v tvare D vyrobená z kombinácie Micarty (živica + ľan) a nehrdzavejúcej ocele
- Perfektné vyváženie pre pohodlnú manipuláciu s nožom
- Nože vyššej hmotnosti
- Patka z nehrdzavejúcej ocele s logom
- Nie je vhodný do umývačky riadu
Krása a precíznosť sú hlavnými znakmi japonskej kultúry, rovnakú filozofiu si ctí aj MIYABI značka zo Seki, centra japonských príborov, už od 14. storočia. Japonský tradičný výrobca nožov spojil svoje precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej značky ZWILLING J. A. HENKELS. Obchodná skupina ZWILLING tak mohla rozšíriť svoje portfólio o výrobu vlastných autentických japonských nožov priamo v srdci japonského nožiarskeho priemyslu.
Výroba japonských mečov je v krajine vychádzajúceho slnka tradíciou už mnoho storočí. Samurajské meče boli a sú obdivované pre svoju jedinečnú eleganciu, ostrosť, krásu a technickú dokonalosť. Precízne vyrobené MIYABI nástroje s autentickými japonskými čepeľami sú dôstojným pokračovateľom tejto tradície. Ohromujúca, takmer "chirurgická" ostrosť nožov zachováva štruktúru použitých surovín. Buďte rovnako nároční ako japonskí kuchári a vaším cieľom bude vždy dokonale vyzerajúci chutný pokrm.
Odporúčania a údržba:
- Nepoužívajte nože na krájanie extrémne tvrdých surovín, ako sú napríklad mrazené potraviny
- Nevystavujte nôž dlhodobému kontaktu s vodou alebo soľou
- Vyhnite sa ohýbaniu noža
- Na zachovanie ostrosti sa odporúča nôž po použití ručne umyť jemným čistiacim prostriedkom a ihneď vysušiť
- Chráňte čepel pred nárazom
- Ak nôž nepoužívate dlhší čas, je vhodné ho zabaliť do suchej látky alebo novinového papiera. Olej používaný v tlačiarenskom stroji na noviny chráni ostrie pred možnou koróziou
- Čepeľ je možné v rámci starostlivosti utrieť handričkou namočenou v oleji, čím sa zvýši jej odolnosť voči korózií
- Skladujte nôž na bezpečnom mieste
Dodatočné parametre
Kategória: | Japonské nože |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnosť: | 0.48 kg |
Rozmer: | 18 cm |
Dĺžka čepele: | 18 cm |
Počet kusov: | 1 ks |
Typ produktu: | Japonský a Santoku nôž |
Séria: | MIYABI 7000D |
K překladu: | CZ AUTO |
Margin: | E |
Výrobca: | MIYABI |
Margin-category: | B |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Tradičný japonský výrobca nožov Miyabi spojil precízne remeselné spracovanie s osvedčenými výrobnými postupmi a štandardmi nemeckej spoločnosti ZWILLING J. A. HENCKELS. Výsledkom tejto vzájomnej spolupráce sú luxusné, krásne a výnimočne ostré nože vychádzajúce z tradície japonského nožiarskeho umenia. |