Kuchynské valčeky
Valčeky – dajte cesto požadovanú hrúbku a štruktúru
Na čo slúžia valčeky?
Valček je nástroj na varenie v tvare valca s dvoma rúčkami na oboch koncoch, ktoré sa používajú na sploštenie a tvarovanie cesta. Pri pečení, ale aj varení (napríklad knedle) sa valčeky často používajú na vyvaľkanie cesta na požadovanú hrúbku na sušienky, pečivo atď. Pekári často používajú valček spolu so škrabkou na cesto a plechom na pečenie.
V Kulina Vám ponúkame kvalitné valčeky vrátane valčekov renomovanej značky Joseph Joseph , ktoré vám pomôžu vyvaľkať cesto na požadovanú hrúbku a veľkosť vďaka nastaviteľným kotúčom a integrovanej odmerke.
Aké sú 2 typy valčekov?
Existujú dva hlavné typy valčekov, ktorými sú valčeky v tvare tyče a valčeky vo francúzskom štýle.
Valčeky: Tieto valčeky majú často tvar dlhého, úzkeho valca a sú vyrobené z masívneho dreva alebo kovu. Ľahko sa používajú a sú ideálne nielen na vyvaľkanie jemného cesta, ale aj na drvenie tvrdých potravín, ako sú mandle, sušienky a sušienky. Úchyty na každom konci uľahčujú rolovanie a zaisťujú pohodlné uchopenie a plnú kontrolu.
Valčeky na francúzsky spôsob: Tieto valčeky majú zužujúci sa tvar s užšími koncami a hrubším stredom a často sú vyrobené z jedného kusu dreva. Chýbajú im rukoväte a namiesto toho využívajú na vyvaľkanie cesta váhu valčeka a tlak používateľa.
Mal by byť valček ťažký?
Odpoveď je... záleží! Ťažší valček môže pomôcť vyvinúť väčší tlak na cesto, čo sa môže hodiť pri práci s hustejším cestom. Môže to byť užitočné aj pri pokuse o vyhladenie pružného cesta.
Pre jemné cestá, ako je lístkové cesto alebo filové cesto, však bude lepší ľahší valček, pretože sa s ním jednoduchšie manipuluje. Ľahší valček tiež vyžaduje menej úsilia a jeho používanie môže byť pohodlnejšie.
Stručne povedané, výber dokonalého valčeka závisí od vašich osobných preferencií, vašich najobľúbenejších receptov a výsledkov, ktoré chcete dosiahnuť.
A ak ste fanúšikom pečenia, určite si pozrite našu ponuku príslušenstva na pečenie , kde nájdete tie najlepšie a praktické nástroje na pečenie.