Nože na zeleninu
Nože na zeleninu - malé a šikovné
Čo sú to nože na zeleninu?
Nože na zeleninu sú malé, šikovné nože s krátkou čepeľou so špicatou, niekedy mierne zakrivenou špičkou. Používajú sa na šúpanie alebo krájanie drobného ovocia a zeleniny, takže ak hľadáte nôž na krájanie, sekanie alebo krájanie veľkej zeleniny, použite kuchársky nôž alebo nôž Santoku.
Na čo sa používajú malé nože na zeleninu?
Nože na zeleninu možno použiť na množstvo kulinárskych úloh a prísad. Môžete ich použiť na:
- šúpanie drobného ovocia a zeleniny
- vyrezávanie škvŕn
- šúpanie zelenej cibule alebo cesnaku
- orezávanie malej zeleniny
- krájanie drobného ovocia
- vykrajovanie tvarov zeleniny
V Kulina nájdete množstvo nožov na zeleninu vyrobených spoľahlivými značkami ako Wusthof, Zwilling, WMF (pozri najpredávanejšie nože na zeleninu tu). Ak hľadáte viac nožov do vašej kuchyne, prečítajte si nášho dokonalého sprievodcu nákupom noža tu Ak uprednostňujete šúpanie zeleniny pomocou škrabky, pozrite si našu ponuku kvalitných škrabiek na zeleninu.
Ako sa starať o nože na zeleninu?
Ak investujete peniaze do noža na zeleninu, určite chcete, aby vám vydržal veky, takže pri čistení a skladovaní nožov dodržiavajte tieto jednoduché pravidlá:
- nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
- ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
- aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
- nože skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok na nože alebo puzdro na nože
- pravidelne brúste nože