Santoku nože

37 položiek celkom
210937 da 7746 white
€2 220
GUDEDA774618
210958 santoku nuz alpha oak 18 cm hneda gude
€188
GUDEE54618
Santoku nôž URBAN FARMER 17 cm, Wüsthof
€104
WU1025246017
Santoku nôž KIRITSUKE 18 cm, Dellinger
€297
DNGRSXL9303
216101 santoku nuz hana 12 5 cm hneda yaxell
Novinka
€98,99
YAX34812
Santoku nôž KATAI 14 cm, Forged
€123
FORGEDSDV620681
210577 santoku nuz ran plus 12 5 cm cerna yaxell
€158 –6 %
€147
YAX36612
Santoku nôž CLASSIC IKON CREME 17 cm, Wüsthof
€157
WU41760
Santoku nôž SEBRA 14 cm, Forged
€61,64
FORGEDSDV623491
Santoku nôž PRO 18 cm, Zwilling
€142
ZW38407181
Santoku nôž BRUTE 18 cm, Forged
€73,64
FORGEDSDV620155
Nôž Santoku VIVUM 18 cm, oceľ, hnedý, F.DICK
€108 –8 %
€99
FDCK83642182KH
Santoku nôž INTENSE 18 cm, Forged
€73,64
FORGEDSDV620124
Santoku nôž KINEO 18 cm, WMF
€57,99 –12 %
€51
WM1896176032
Nôž Santoku ALPHA POM 18 cm, čierny, Güde
€147 –9 %
€133
GUDE154618
Santoku nôž 1905 18 cm, F.Dick
€125,93
FDCK8194218K
Hore
Ďalšie produkty

Nože Santoku - jeden z najuniverzálnejších nožov vo vašej kuchyni

Čo je to nôž Santoku?

Nôž Santoku je veľmi všestranný, stredne veľký nôž, ktorý možno použiť na množstvo kulinárskych úloh. Nôž pochádza z Japonska a má širokú čepeľ bez špičky, ale s tupou zadnou chrbticou, ktorá sa zakrivuje nadol, aby sa stretla s prednou čepeľou s rovným ostrím. Je dlhý 12 až 20 cm, nemá podložku, má vyváženú hmotnosť a ľahko sa drží.

Aký je rozdiel medzi nožom Santoku a nožom šéfkuchára?

Domáci kuchári a profesionálni kuchári používajú santoku aj šéfkuchárske nože na rôzne úlohy krájania. Aké sú rozdiely medzi týmito dvoma typmi nožov? Nože Santoku majú kratšiu čepeľ ako kuchárske nože a ich čepeľ je zvyčajne jednoduchá na rozdiel od kuchárskych nožov s dvojitou fazetou. Keďže nemá hrot, umožňuje krájanie jediným rezom smerom nadol, zatiaľ čo s kuchárskym nožom musíte čepeľou pohnúť dopredu. Vyberte si šéfkuchársky nôž, ak uprednostňujete „hojdaciu“ metódu rezania a choďte na Santoku, aby rezal rýchlejšie a efektívnejšie.

Na čo sa používa nôž Santoku?

„Santoku“ možno preložiť ako „tri cnosti“ alebo „tri použitia“, ktorými sú sekanie, krájanie na kocky a mletie. Umožňuje vám krájať veľmi tenké plátky jedla, vďaka čomu vaše jedlá vyzerajú pekne a esteticky. Nôž Santoku môžete použiť na:

  • rezanie mäsa
  • krájanie šunky alebo syra
  • krájanie, sekanie alebo krájanie ovocia, zeleniny a orechov
  • mleté bylinky
  • vytváranie jemných plátkov

V Kulina nájdete kvalitné nože Santoku vyrábané spoľahlivými značkami, ktoré odolávajú opotrebovaniu. Skontrolujte nože podľa Dellinger alebo Forged alebo Zwilling alebo si najskôr prečítajte nášho dokonalého sprievodcu nákupom noža. Naše najpredávanejšie nože Santoku si môžete pozrieť aj tu.

Ako nabrúsiť nôž Santoku?

Ak používate svoj nôž Santoku denne, mali by ste ho brúsiť pomerne často – aspoň každé dva týždne. Najlepším spôsobom na nabrúsenie noža Santoku je brúsny kameň. Nabrúste svoj nôž ako bežný nôž – s 20-stupňovým uhlom k brúsnemu kameňu, a ak má ostrie granton, choďte na 15 stupňov. Môžete tiež vziať svoj nôž k špecialistovi.

Ako sa starať o svoj nôž Santoku?

Nože Santoku sú dosť investíciou, takže ak chcete, aby váš nôž Santoku vydržal veky, uistite sa, že dodržiavate tieto jednoduché pravidlá na čistenie a skladovanie nožov:

  • nože sú často vhodné do umývačky riadu, ale odporúčame čistiť nôž ručne, pretože umývacie prostriedky môžu poškodiť povrch oceľovej čepele
  • ak má nôž drevenú rukoväť, nedávajte ho do umývačky riadu
  • aby sa drevené rukoväte nevysušili, pravidelne ich olejujte ľanovým olejom alebo včelím voskom
  • nôž skladujte oddelene, aby sa čepele neotupili. Použite blok na nože alebo puzdro na nože
  • pravidelne brúste nôž