Univerzálne nože

6 položiek celkom
Kuchynský nôž PRO DYNAMIC 16 cm, čierna, nerezová oceľ, F.DICK FDCK8508016
Univerzálny nôž CLASSIC IKON 16 cm, krémová, Wüsthof WU4506016
Univerzálny nôž CLASSIC 16 cm, Wüsthof
€94
WU452216
Univerzálny nôž CLASSIC IKON 16 cm, Wüsthof
€136
WU450616
Kuchynský nôž GOURMET 16 cm, Wüsthof
€52,72
WU1035046816
Kuchynský nôž CLASSIC 16 cm, s drážkami, Wüsthof WU413916

Univerzálny nôž – váš viacúčelový nôž

Univerzálny nôž je druh kuchynského noža, ktorý možno použiť na rôzne kulinárske úlohy. V skutočnosti to nie je konkrétny typ noža, ako napríklad kuchársky nôž alebo nôž Santoku, nemá žiadne špecifické vlastnosti ani neslúži na žiadny konkrétny účel. Dĺžka sa môže líšiť a najdôležitejšie je, aby vám vyhovovala.

Ako mám udržiavať a starať sa o svoj univerzálny nôž?

  • V prvom rade si nezabudnite nôž pravidelne brúsiť, takže si zaobstarajte dobrý brúska na nože.
  • Životnosť vášho univerzálneho noža môžu skrátiť vysoké teploty, ktoré môžu poškodiť rukoväť aj čepeľ, preto ho nedávajte do umývačky riadu.
  • Po umytí univerzálneho noža ho navyše rýchlo osušte mäkkou utierkou. Tým sa eliminuje možnosť hrdzavenia alebo zmeny farby.
  • Okrem toho by ste mali investovať do vybavenia na uskladnenie nožov pre vaše univerzálne nože. Úložný priestor v zásuvke, blok na nože, magnetický stojan alebo špeciálne puzdro.
  • V neposlednom rade: Budete potrebovať poriadnu reznú plochu! Správna doska na krájanie , ktorá neotupuje čepele, môže byť vyrobená z tvrdého dreva, bambusu alebo vysokokvalitného plastu. Vyhnite sa doskám na krájanie z kameňa alebo skla, pretože čepeľ vášho univerzálneho noža rýchlo otupia alebo zničia.

Aké materiály sa používajú pri výrobe univerzálneho noža?

Univerzálna čepeľ noža môže byť vyrobená z niekoľkých materiálov, vrátane keramiky, ocele s vysokým obsahom uhlíka, nehrdzavejúcej ocele, nehrdzavejúcej ocele s vysokým obsahom uhlíka a titánu.

  • Nehrdzavejúca oceľ

Jednou z výhod nehrdzavejúcej ocele je, že nehrdzavie, čo je veľmi užitočné pre váš univerzálny nôž, pretože sa naň nevyhnutne dostane jedlo a šťavy a zvýši sa tak pravdepodobnosť škvŕn. Čepele vyrobené z nehrdzavejúcej ocele tiež vyžadujú menšiu údržbu.

  • Damašková oceľ

Výrobu damaškovej ocele, ktorá zahŕňa opakované skladanie ocelí s vysokým a nízkym obsahom uhlíka, vynašli japonskí výrobcovia mečov. Vďaka tomu sú čepele pružné a ostré, vďaka čomu sú ideálne pre univerzálne nože.

Pozrite si našu ponuku a získajte najlepšie univerzálne nože od uznávaných výrobcov, ako sú Forged, WMFa Wusthof. Môžete si tiež prečítať nášho nákupného sprievodcu nožmi , kde sa dozviete viac o tom, ktorý nôž si kúpiť do kuchyne.